SiolNET. Digisvet Novice
 • Messenger
 • Messenger

Kaj čaka Slovenca, ki bi na tak način kaznoval tatu in to posnel

9,21

termometer

Slovenec si želi internetne slave. Odloči se, da bo posnemal enega od znanih duhovitežev z YouTuba. Ta slovi po svojih ekstremnih potegavščinah, v katerih svoje žrtve na smrt prestraši in jim povzroči materialno škodo ali celo telesne poškodbe, nato pa se brani, da je "to samo šala". Slovenčeva prva tovrstna potegavščina gre zelo narobe, njegova žrtev si zlomi nogo. Kakšne posledice ga lahko doletijo?

Komentarji

12

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • MarkJurko / 24.07.2018. ob 22:14

  Res zanimivo. Ko te tat okrade, pa ne posega v okradenčevo osebno integriteto in ni dolžan kazensko odgovarjati. Če pa tatu posnameš in javno objaviš ti pa sledi kazen. Kakšne traparije pišejo naši zakonopisci in kako neživljenjsko sodijo naši sodniki. Res je Slovenija vedno bolj zablojena in težko ali pa se je sploh ne bomo rešili.

  • Borulja / 24.07.2018. ob 22:14

   Če tat nekaj ukrade, bo zato odgovarjal kazensko na kazenskem sodišču. Če je pri temu nastala materijalna ali nematerijalna škoda, pa tatu čaka še odkšodninska tožba pred pravdnim/civilnim sodiščem. To ni sporno in ni tema prispevka. Tema prispevka je, kaj se zgodi oz. kakšne pravne posledice lahko doletijo tistega, ki namerno tatu nastavi "vabo", in to posname ter javno objavi brez odobritve. Kazenska in Civilna odgovornost tatu ostaja nespremenjena, neglede ali ga je kdo snemal ali ne.

  • Billurop / 24.07.2018. ob 22:14

   Zakrijes mu obraz na posnetku in objavis

  • MarkJurko / 24.07.2018. ob 22:14

   Borulja in tožitelj je ves blažen in vzhičen od veselja, ko še po 5 do 7 letih ne doživi epiloga sodbe.

 • b44326 / 24.07.2018. ob 20:54

  Zanimivo ja. Če pes čuvaj pogrize lopova, ki vdre v hišo, je kriv lastnik psa. Butalska sodba.

  • Borulja / 24.07.2018. ob 20:54

   To ni čisto res. Če je pes zaprt v hiši in je pred hišo znak pozor hud pes, lastnik nebo odgovarjal ne kazensko ne civilno. Če pa je pes spuščen na vrtu in brez nagobčnika, potem pa lastnik psa odgovarja za morebitno škodo. Gre za to da je pes okarakteriziran za "nevarno stvar", zato je lastnik dolžan narediti vse kar je v njegovi moči, da prepreči morebitno škodo ali protipravno ravnanje povzročeno s strani psa.

 • jugda / 25.07.2018. ob 06:54

  To pa je v Slovenistanu zato tako, ker imamo pametne dosmrtne sodnike, ki jim sodbe pišejo pripravniki, na drugi strani pa advokate, ki uspevajo z svojimi idiotizmi pri teh butastih sodnikih, ki jim popoldan hodijo pisat pritožbe na lastne sodbe...dokler ne bo zkp (zdrave kmečke pameti) bo stanje takšno kot je, drugače bi že davno uzakonili vse dokaze, ne glede na način pridobitve...sam pol bi slovenija imela 1,5 mega prebivalcev, ostali pa bi bli po restih...

 • janez123 / 24.07.2018. ob 23:50

  pri nas so lopovi iz višjih slojev zato si spišejo take zakone da jih ščitijo pri kraji.

  • MarkJurko / 24.07.2018. ob 23:50

   Tistemu, ki je dal minus janezu. Če že ne pišejo, se pa zmenijo kaj naj pisci zakonov napišejo, da bodo lahko skozi luknje nekaznovani. Kar je enako kot je napisal janez. Res se to dogaja, vsi povezani, ščitijo eden drugega in se nam režijo v obraz, enako policajem, ki jih morajo loviti se ukvarjati z njimi, potem pa jih sodniki spustijo na svobodo. Ne moreš verjeti, da se to dogaja. Sodniki pa trajen mandat. Pogruntavščina, da slabše ni moglo biti. In poslanci to podpirajo.

 • medo / 25.07.2018. ob 06:50

  Poznam primer, ko je človek v hiši zalotil tatu pri kraji. Zaklenil ga je v garažo in poklical policijo. Plačati je moral kazen zaradi nepooblaščenega odvzema prostosti.

  • MarkJurko / 25.07.2018. ob 06:50

   Pomeni da ga zakleneš, privežeš nekam da ne more migniti, ga pustiš 2 dni v takem stanju potem pa napodiš. Ne more dokazati, da je bil v tvoji hiši in si ga imel zaprtega.

 • Nichiren / 25.07.2018. ob 13:13

  pri nas so zakoni pisani tako da ščitijo elito,velik del te elite pa je nekaznovano kradel vse povprek in smo kjer smo.zato se lahko zgodi (ker ni pravice) da bo tu pa tam (se je že zgodilo)nekdo vzel zakon v svoje roke in bo sodnik in rabelj.ker nismo prvega velikega lopova dali vsaj na sramni steber ali na kandelaber je slovenija "pravna država" kjer zakon ščiti kriminal

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.