Izkušnja iz multikulturnega Bruslja: Ponosni moramo biti na dosežke svoje civilizacije

Lahko smo zelo srečni, da imamo svobodo, vse možnosti za razvoj, lepe kraje, izobrazbo, enakopravnost žensk. To je napredek civilizacije. Le če se bomo tega zavedali, bomo lahko to s ponosom pokazali tudi ljudem, ki prihajajo v Evropo, pravi Vida Forčič, ki je z življenjem v Bruslju izkusila, katere izzive Evropi prinaša mešanje kultur.

Preberi članek

Komentarji

10

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Rafko / 12.08.2017. ob 07:55

  Končno en koliko toliko realen pogled. Točno je tudi, da Slovenci nimamo dovolj samozavesti in tujcem dovolimo, da delajo, kaj hočejo, oziroma se mi njim podredimo, kot ugotavlja gospa Vida.

  Odgovori
 • Dvomljivec / 12.08.2017. ob 08:50

  marsi kje je že bila in če prav razumem je poročena z indijcem, zato bi se ji težko očitalo zaplankanost, ampak ko je dobila svojega otroka se je umaknila iz multiprimitivnega Bruslja v Slovenijo. To pove zelo veliko o t.i. multikulturnosti v zahodni evropi

  Odgovori
 • luka123 / 12.08.2017. ob 08:29

  Točno tako. Žal se zaradi naših politično korektnih politikov lahko kar začnemo pripravljati na zaton evropske civilizacije, ampak če napišem, da je treba ustaviti vse te množice migrantov, ki želijo v Evropo, kljub temu obstaja možnost, da mi bodo "varuhi pravovernosti" zbrisali komentar ...

  Odgovori
 • Zgodovinar_69 / 12.08.2017. ob 08:06

  Logično. To se začne že v otroštvu. In je zahtevno delo. Vem, ker sem poročen s tujko in je kdaj kar težko. Ampak s podporo in vztrajnostjo se da veliko doseči. Da pa pride cela družina, je pa skoraj nemogoče, da se socializirajo v to okolje.

  Odgovori
 • Grega / 12.08.2017. ob 09:27

  ZELO DOBER ČLANEK, NAD KATERIM SE VELJA RESNO ZAMISLITI ......... , me kar malo čudi, da so ga zaradi tako imenovane "korektnosti" pustili objavit .......

  Odgovori
 • Irma / 12.08.2017. ob 11:36

  "Zanimivo" je to utopično opevanje multikulture. Ko pa imaš lastnega otroka pa iz te iste čudovite multikulture zbežiš v objem varne države in potem še arogantno vsiljuješ ostalim ljudem tisto od česar si sam zbežal. Celega sveta pač ne moremo rešiti - je prevelik. Ljudje iz tretjega sveta niso otroci ali naši hišni ljubljenčki, za katere smo mi dolžni poskrbeti.

  Odgovori
 • Irma / 12.08.2017. ob 11:41

  Če bo "tretji svet" hotel spremembe v načinu življenja in razmišljanja, bojo morali to storiti sami, tako kot smo to skozi zgodovino spreminjali Evropejci. To je pač dolgotrajen proces, pri čemer ima veliko vlogo religija. Mi te pravice nimamo, čeprav si jo mnogi "liberalni" ljudje samovoljno prilaščajo in s svojimi blodnjami posiljujejo tudi razumni del prebivalstva. Adijo pamet, umski inženiring je naredil svoje.

  Odgovori
 • Irma / 12.08.2017. ob 11:45

  Multikultura je spodletela - ni možna, poglejte na milijone dokazov po celi Evropi - zatiskanje oči in tiščanje glave v pesek ne spremeni dejstev. Kratko bomo potegnili VSI Evropejci !!!

  Odgovori
 • pavel / 12.08.2017. ob 13:52

  koji k.... nam boste v sloveniji--kar v bruselj pojdite a ne vidite da ste drugačni kot mi in da ne spadate v naše okolje

  Odgovori
 • manemebasat / 12.08.2017. ob 15:56

  Cenis svobodo, a nimas nic proti temu, da se kratka krila ne nosijo v Bruslju. Mars, kar tam ostani.

  Odgovori