SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Hrvaška ministrica ponovila stališče glede tožbe Slovenije

0,93

termometer

Hrvaška zunanja ministrica Marija Pejčinović Burić je danes v Bruslju ponovila stališče Zagreba, da vprašanje hrvaško-slovenske meje ni predmet evropskega pravnega reda in da Slovenija nima podlage za tožbo proti Hrvaški na Sodišču EU.

Komentarji

7

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • hedgehog / 19.03.2018. ob 22:50

  Hrvaška je imela probleme glede mejnih vprašanj v času kraljevine Jugoslavije, pa v času SHS, ravno tako v NDH, pa v SFRJ, jih ima danes in jih bo imela v prihodnji državi!

 • MBSQ / 20.03.2018. ob 09:04

  Hrvaška je v hudi stiski, čeprav to skriva, kot najboljši blefer! Dejstvo je, da Hrvaška država ni sposobna urediti mejnih vprašanj z nobeno sosedo, ne Slovenijo, ki je njen najboljši sosed (!), ne z Bosno, ne z Črno goro, ne s Srbijo. Meja z Mađarsko je pač podedovana. Zakaj je tako? Zato, ker je Hrvaška država še brez prave zaokrožene oblike ozemlja! Le kakšna bi bila Hrvaška brez Istre in brez Dalmacije?

 • cogocogo / 20.03.2018. ob 14:53

  pa kdo bi se verjel tem hinavcem vsakokrat so nam zabili sekiro v hrbet ,,kako hinavsko s e samo rezi ,,tako kot nas bednik pahor katerega se krvaske babe tako nasrale ,, kosorka ga je samo lepo pogledala pa s e je takoj poscal ,,ti ti revcek kak dojencek si s evedno ,,

 • MarkJurko / 20.03.2018. ob 10:14

  Dejstvo je, da so hrvaški politiki v dialogih veliko bolj spretni in pregnani od naših politikov kar se tudi zavedajo in računajo na naš polom. Zato bi se toliko časa dogovarjali, da bi bilo vse v njihov prid. Po drugi strani, pa vprašanje zakaj ima EU zakone in pravni red, če se jih še sami ne držijo. Veliko bolj so jim pomembna poznanstva in medsebojna simpatija, kot zakoni.

 • 022 / 20.03.2018. ob 10:15

  tO JE HINAVSKO ZAVAJANJE ,Bruselju ni nič jasno zakaj gre.Hrvaška ima odlično spletkarskO diplomacijo.Igrajo na prave strune,pomaga jim Junker ,ker sta s Penlkovičem v isti stranki.

 • lipovec / 20.03.2018. ob 15:19

  Ja kaj pa naj drugega naklada! Za to je plačana!

 • sanfrancisco / 20.03.2018. ob 22:41

  Najbolje jih je ignorirati. Trenutno imajo daleč najbolj nesposobno vlado v svoji zgodovini in cel kup problemov. V EU so samo na papirju. Še bo čas za nas.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.