SiolNET. Digisvet Novice
 • Messenger
 • Messenger

Facebookova kriptovaluta bi lahko ogrozila evro

1,71

termometer

Široko sprejetje digitalne valute libra, za katero stojijo ameriški velikan Facebook in njegovi partnerji, bi lahko omejilo Evropsko centralno banko (ECB) pri njenem nadzoru nad evrom in ogrozilo skupno evropsko valuto, je danes dejal član izvršilnega odbora ECB Yves Mersch.

Komentarji

5

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slomevzha1 / 02.09.2019. ob 17:33

  Najbolj žalostno je, da so v ECB rabili toliko časa za to ugotovitev. Vse kripto in digitalne valute so po značaju špekulativne in njihovo uveljavljanje pomeni gospodarsko in politično nestabilnost. Cene za nek izdelek ne bi več bile odvisne od ponudbe in povpraševanja, ampak od tržnih špekulacij. Tak trg bi bil nestabilen, cene pa bi dejansko kontrolirali tržni špekulanti. Države v dosedanjem pomenu bi izginile, neredi pa bi bili reden pojav. Ljudje bi bili v še slabšem položaju.

 • Korenckov / 03.09.2019. ob 21:23

  Gremo nazaj na tolar...

 • Astrolog / 02.09.2019. ob 19:40

  Libra je latinsko ime za tehtnico, temu primerna bo vrednost valute, malo gor, malo dol, profitirali bodo pa špekulanti, kot vedno. A zlati časi kripto valut so že mimo, smetano so že pobrali. Dobra stran nove kripto valute je morda v tem, da bo lastnik Facebooka bankrotiral, družabno omrežje za zapravljanje časa pa bo šlo v pozabo.

 • GLEJGA / 02.09.2019. ob 18:24

  Verjetno ze vsi svetovni miliarderji panično menjajo $ in € v libro ha, ha, ha.

 • Forex / 02.09.2019. ob 18:36

  Hahahaha. Bedniki. Ne moreš verjeti opranim novinarjem. Važno, da ne pišete o opisu 29 000 000 evrov PUFA mafijakovicu. Simpel ko pasulj. Prepovedana tema?????? ¿??????????????????????????????

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.