SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Duhovnik, ki ga je v mladosti spolno zlorabljal, nemoteno opravlja posvečeno službo #video

2,78

termometer

Civilna iniciativa za zaščito žrtev spolnih zlorab v slovenski katoliški cerkvi je več kot očitno nujno potrebna. Že v prvem mesecu so namreč prejeli kar 16 prijav. Cerkev in njena ekspertna komisija za spolne zlorabe sta medtem v devetih letih, kolikor deluje slednja, obravnavali le 12 primerov.

Komentarji

22

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • max-62 / 29.03.2019. ob 06:18

  Bog, ki ga časti Cerkev je namišljen in ga le ta izkorišča za "izsiljevanje" poštenih vernikov in dejstvo je, da je vera eno, cerkev pa kot "politična" ustanova povsem drugo, ki vero izkorišča izključno za svojo korist.

  • fizik10 / 29.03.2019. ob 06:18

   MAX-62, tudi pošteni verniki sestavljajo Cerkev. Ja, Cerkev, kot ustanovo sestavljajo verniki. Cerkev niso duhovniki in škofje, Cerkev so vsi verniki! Max, bedarije klatiš s svojo izjavo!!

  • mfd84jf / 29.03.2019. ob 06:18

   Definicija CERKEV?Na svetu ne obstaja ena cerkev(katoliška)obstaja tudi pravoslavna CERKEV,pa evangeličanska CERKEV,pa še kup drugih krščanskih CERKEV-prek 300!-vse to so CERKVE!!!Resnični bog,ki OBSTAJA,torej ni namišljen,vendar pa ga RKC v resnici sploh ne časti,saj mu ne izgovarja niti IMENA,ki je nujno za pravo-iskreno čaščenje-v bistvu ga niti NOČE,ker ona raje časti v resnici koga? ČLOVEKA!!!

  • frajgajst / 29.03.2019. ob 06:18

   fizik..se strinjam..!! ampak isto velja za vse..tudi za stranke...tudi za levake in desnake...tudi za komuniste in podobno..!!!

  • modrooki / 29.03.2019. ob 06:18

   MFD84JF - "Resnični bog,ki OBSTAJA" ... Zeus? Svarog? Perun?

 • Berija / 29.03.2019. ob 10:41

  Običajno duhovniki pravijo, da so slišali božji klic in se zato odločili za to službo. Kakšen je potem ta bog, ki pokliče na dolžnost duhovnika takšne psihopate?

 • Astrolog / 28.03.2019. ob 22:55

  MBSQ, nehajte se sprenevedati. Tedensko lahko na tem portalu preberete članek o poskusu, ali o spolni zlorabi v civilni sferi, vem, da jih preberete, a morate pač zagovarjati RKC. Zaslepljen, ali pokvarjen? Prej bi rekel drugo, kot prvo, lajnanje laži vam je v krvi (po načelu, da stokrat ponovljena laž morda postane resnica). Fuj, velja tudi za vse ostale, ki bodo komentirali, kot vi.

 • veteranka / 07.04.2019. ob 14:56

  Tako je MODROOKI ! Duhovniki so posvečeni ljudje, sami so se prostovoljno odločili, da se podarijo BOGU. Poleg tega so visoko izobraženi in laže presodijo težo tega greha, morali bi se bolj zavedati tistega, kar piše v sv. pismu; "MNOGO VAM JE BILO DANEGA, ZATO SE BO OD VAS MNOGO ZAHTEVALO !" Zaradi vsega tega iniciativ DOVOLJ.JE ni gonja proti Cerkvi in veri, pač pa dobrodošla pomoč pri čiščenju Cerkve !!!

 • cuota / 29.03.2019. ob 15:54

  Zakoreninjeni slovenski kristjani si zatiskajo oči z lepilnim trakom...

 • fizik10 / 29.03.2019. ob 10:20

  AVTOBUSAR, res je...kaj je tem ljudem???? Oba veva(podatki Centra za socialno delo), da je največ zlorab v izvenzakonskih skupnostih, kjer ima ona otroka od prejšnje zveze, nato na videz urejene družine, nato šolniki, trenerji ...in šele nato duhovščina. Seveda se pa največ piše o duhovščini. Ja...tudi še kar naprej rinejo trenirat, še kar naprej rinejo v šolo,...in kljub podatkom CSD-jev še kar naprej rinejo v izvenzakonske skupnosti.

  • frajgajst / 29.03.2019. ob 10:20

   hmm...jaz se temu ne čudim..ker pač poznam določene stvari našega psihičnega delovanja..in to kar se dogaja so samo posledica tega kar jaz imenujem ''začaran krog neumnosti'', ki temelji na sidranju vedenjskih vzorcev v posameznikovo podzavest..!! problem reševanja tega je v tem, ker se zadeve vedno lotimo na napačni strani..na strani posledic in ne vzrokov..!!

 • avtobusar / 29.03.2019. ob 07:22

  Pa kaj je tem ljudem? Fajmoštri jih zlorabljajo in šikanirajo, oni pa še kar naprej rinejo v župnišča in cerkve...

  • frajgajst / 29.03.2019. ob 07:22

   hmm...mi ni težko danes to povedat, da sem tudi jaz pred cca 50 leti to nekajletno doživljal v župnišču..pa še na mal bolj krut način.. ampak kot otrok sem bil primoran hoditi v cerkev.. sram in določene okoliščine pa mi niso dovoljevale se zaupat staršem in drugim ljudem.. pa danes nimam nobene zamere do vere..imam pa svoj pogled na instuitucije in delujem na tem, da čim bolj spoznam procese v posamezniku zaradi katerih se dogajajo te reči z namenom odpravljanja vzrokov takšnih anomalij..!!

  • modrooki / 29.03.2019. ob 07:22

   FRAJGAJST, globoko spoštovanje. Včasih se sprašujem, če je cerkev podvržena negativni selekciji - npr. če so moški, ki nimajo najbolj zdravega seksualnega razvoja v otroštvu, bolj verjetni kandidati za študij teologije in posledično poklic župnika? Statistika sicer pravi, da tovrstna kriminaliteta v cerkvi ne odstopa od drugih poklicev, kjer imajo ljudje opravka z otroki. Mogoče je problem bolj v tem, da je v cerkvenih zadevah to težje obelodaniti, kot če bi se zgodilo npr v kakšnem športu.

  • uporabnik51 / 29.03.2019. ob 07:22

   Žal, proti neumnosti nobena zel ne pomaga.

  • veteranka / 29.03.2019. ob 07:22

   Zakoreninjeni slovenski kristjani vemo, da ti ljudje, ki zlorabljajo, niso Cerkev in zahtevamo, da se jih odstrani iz položajev, kje mladim lahko škodujejo in primerno kaznuje. Očiščena Cerkev pa bo postala zopet lepa in vredna spoštovanja!!!

 • MBSQ / 28.03.2019. ob 21:24

  Seveda ne podpiram nobenih spolnih zlorab; dostojanstvo človeka je nedotakljivo povsod, ne samo v okvirih RKC. Vendar se o drugih zlorabah ne piše, zato menim, da sodi to v sklop sistematičnih napadov na RKC v Sloveniji. RKC se sme napadati, Soroševa agenda pač. Pred dnevi so v bližini Novega mesta iz avtomobila streljali na srne. Zakaj ni nihče poročal, ali so bili to morda Cigani, oz. Romi? Zato ker ne sme!

  • Vsemogocni / 28.03.2019. ob 21:24

   Bravo, se podpišem pod izjavo. Ko si omenilo cigane: Ko bo vedel kako jih tako imenovani humanisti ščitijo.

  • modrooki / 28.03.2019. ob 21:24

   To da cigani kradejo oz. streljajo na srne ni nobena novica, ker je to pri njih pričakovano ravnanje (količina nove informacije je zelo nizka). Če te prav razumem, namiguješ da je posiljevanje postalo pričakovano ravnanje pri duhovnkikih in da se jim godi krivica, ker o duhovnikih se piše o ciganih pa ne... Jaz, za razliko od tebe, od duhovnikov vseeno pričakujem nekoliko višje moralne standarde kot od ciganov (morda živim v iluziji), zato se mi takšno pisanje zdi informativno.

 • fantzvasi / 05.04.2019. ob 07:00

  Kot vse drugo je tudi vera izkoriscanje ljudskih naivnezev, ki imajo tezave sami s seboj in jih je mozno obracati kot jadrnico v vetru. Naprej je vse jasno, poskrbeli bodo, da se vse stisa in delali naprej kot so to delali do zdej pa ce kdor hoce ali ne tako bo se ve ze vnaprej. Pranje mozganov tistim, ki jih nimajo in to je servis katerega opravljajo.

 • mfd84jf / 28.03.2019. ob 20:45

  RESNICA!!!RKC ni božji služabnik oziroma njeni duhovniki NISO božji služabniki,te vere bog NE odobrava,zanjo ne stoji,je ne podpira,ker jo je zaradi velikih grehov,ki jih je počela-počne pa jih tudi še danes-tudi že davno izključil.Kot za boga največji GREŠNIK med vsemi verami na zemlji bo-RKC- v bodočnosti iz njegove strani POPOLNOMA ODSTRANJENA!!!

  • modrooki / 28.03.2019. ob 20:45

   "bog NE odobrava,zanjo ne stoji..." -- aja... a to je tebi bog osebno povedal?

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.