SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Civilna iniciativa zahteva, da Zore razpusti cerkveno skupino za spolne zlorabe #video

1,58

termometer

Predstavniki civilne iniciative Dovolj.je za pomoč žrtvam spolnih zlorab v Cerkvi zahtevajo, da ljubljanski nadškof Stanislav Zore razreši cerkveno skupino strokovnjakov in cerkvenega preiskovalca spolnih zlorab Andreja Nagliča. Temu očitajo, da je v medijih neprimerno komentiral primer v Preddvoru, javno razkril ime župnika, ki mu starši očitajo neprimerno komunikacijo z otroki, in da se kljub poznanstvu z osumljenim ni izločil iz postopka. Naglič njihove navedbe zavrača.

Komentarji

4

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • trdonja / 10.07.2019. ob 13:05

  CI dovolj.je se mi zdi zelo dobra zadeva, vendar če sklepam samo iz tega, kar piše v članku, tokrat močno pretiravajo. Kot mnogokrat v takih zadevah, pa je možno, da še nismo slišali vse resnice.

 • paleoknives / 10.07.2019. ob 12:04

  Zaradi mene naj kar bo, ampak to je čisto interna cerkvena zadeva, kot prva pa je tukaj civilna družba, policija in sodstvo.

 • mihagapiha / 10.07.2019. ob 13:16

  Šerifi, tožilci in sodniki naj si zaslužijo svoje plače. CI je v tem primeru nepotrebna. Hja, potem pa se ne bomo imeli več tako fino, a ne?! 😎

 • fizik10 / 10.07.2019. ob 12:06

  Bla, bla , bla...če je na tem kaj resnice, bo odločilo sodstvo. Kaj naklada ta nevladnik? Zore nima možnosti, da koga obsodi ali oprosti, zato je blebetanje nevladnikov brez teže. Za vse to je pristojno sodišče in le sodišče lahko pove "KRIV" ali "NI KRIV". Ta način obravnave duhovnikov in mešanje kalne vode je zelo priročen za ustvarjanje negativne klime proti RKC in sovražnikom Cerkve to zelo ustreza.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.