SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Celjski duhovnik, ki naj bi zlorabljal otroke, še naprej v stiku z mladimi #video #Argument

8,43

termometer

Za oddajo Argument je v začetku aprila o spolni zlorabi spregovorila anonimna priča, ki trdi, da jo je celjski duhovnik Jože Planinšek kot otroka spolno zlorabljal. Primer domnevne pedofilije se je zgodil ob vpisu na srednjo šolo, ko je žrtev bivala pri lazaristih. Medtem ko v omenjenem primeru teče predkazenski postopek, je celjski duhovnik še naprej v stiku z mladimi.

Komentarji

41

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slov1ec / 23.06.2019. ob 10:41

  Zlorabe nasploh, otrok pa še posebej, absolutno obsojam in če se prijave izkažejo osnovane, morajo biti zakonsko sankcionirane. Vseeno, ali se dogajajo s strani duhovnikov, učiteljev, profesorjev, trenerjev .... Kar pa me v teh objavah moti, pa je NEENAK pristopi do tega. Medtem, ko se - v tem primeru duhovnik - še pred obravnavo objavlja z imenom in priimkom, je prijavitelj naveden kot anonimen !?

  • frajgajst / 23.06.2019. ob 10:41

   hmm...torej žrtev, ki je že tako poškodovana, po tvojem naj še bolj trpi al kaj..? je sicer res...oziroma vprašanje, ki se lahko v takšnem primeru pojavi, verodostojnosti žrtve in s tem storilca...vendar, vsaj meni ni sporno, kaj bi imela žrtev od tega če bi podala neresnično prijavo..??

 • uporabnik51 / 23.06.2019. ob 12:11

  Ne morejo zdaj Planinška kar v salame zrezat, če je bil in je še pri sv. Jožefu glavni vodja programov. Sploh pa naj se postopki odvijejo, potem sledijo rešitve. Sem prepričan, da se zdaj izogiba gojencev kakor kuge.

  • Abelard / 23.06.2019. ob 12:11

   ...in vse to za 27 let nazaj, kot da nimamo nobenih zakonov. Pridružile se bodo še feministke iz gibanja metoo. ki kdaj od kakega niso dobile pričakovanega in zanka okrog vratu bo sklenjena. O tempora o mores.

 • Abelard / 23.06.2019. ob 13:16

  Ja pa kaj, a v tej nori državi niti presumpcija nedolžnosti več ne velja, ali pa ne velja le za duhovnike, ki jih plebs hoče javno linčat? Upam, da bo oproščen in da vas iztoži zaradi tega objavljanja imen brez prave podlage. Najlažje je naščuvat rajo tipa "umetnik" z IQ pod 90 in potem gledati, kako se povečujejo kliki in kako raja hlepi po krvi.

  • MBSQ / 23.06.2019. ob 13:16

   Točno tako ABELARD! Bravo, kratko in jasno!

  • frajgajst / 23.06.2019. ob 13:16

   se zlorabe mogoče ne dogajajo al kaj..??? ti želiš ščititi storilca ali kaj..?kaj misliš, kako pa se počuti otrok-žrtev..?? in kdo misliš, da lažje prenese vse te stvari...odrasel(če je po nedolžnem osumljen..) al otrok(kateremu noben ne verjame...)..??res ste al zavedeni al pa...???

  • fizik10 / 23.06.2019. ob 13:16

   FRAJGAJST, ...." ti želiš ščititi storilca ali kaj..". S tem stavkom si jasno pokazal, da si že podal obsodbo. Podal si obsodbo človeku, ki ga niti ne poznaš, kaj šele njegova domnevna dejanja, ob katerih ne pokažeš nobenih možnosti, da ga je anonimni prijavitelj lahko želel le ožigosati. Frajgast, najbolje bi ti bilo priskrbeti kar pištolo, da obračunaš s tem duhovnikom...saj ne vemo, ali je zares kriv, ampak za vsak slučaj, saj je le katoliški duhovnik. Mar ne?

  • frajgajst / 23.06.2019. ob 13:16

   @fizik..nimam pravice ne sodit in ne obsojat...in še enkrat(če bo to sploh doseglo tvoj, vsaj zame očitno omejen doseg..) KDO LAŽJE PRENESE KRIVIČNA DOGAJANJA...ODRASEL ALI OTROK...????? ps: ščititi krivca..podnapis, da boš razumel: S TEM NISEM MISLI DOTIČNEGA ampak vse ki to počno..!! zaradi lastne in tudi etično moralne drže se bom vedno postavil na stran žrtve in ne storilca...!!!

  • frajgajst / 23.06.2019. ob 13:16

   @fizik..tudi Abelard ni omenjal tega ki ga ti...ampak na splošno, na kar sem jaz tudi komentiral...!!!!!!!!! poleg tega..v takšnih primerih ne glede kdo je storilec ali je to učitelj duhovnik ali pa trener al pa...je zame večji problem OTROKA, kot pa ODRASLEGA, ki se lahko brani v nasprotju z otrokom, ki je v vseh pogledih nemočen..nedorasel tako umsko kot čustveno..!!

  • frajgajst / 23.06.2019. ob 13:16

   @fizik..in potem se sprašujete, zakaj ni prijav..zakaj se žrtve ne izpostavijo...??? PA KAJ HUDIČA VAM JE..?? NOBEN jim očitno ne verjame...meni niti lastna mati ni..!!! sedaj sem pa res jezen..!! počas mam te vaše dvoličnosti poln kufer...!! hujši ste kot pa nejeverni tomaž..očitno morate izkusit na lastni koži vse gorje in trpljenje žrtev,. da boste verjeli...!!!! ne želim vam tega..a vendar se lahko to zgodi, na drugačen način..univerzalni(božji..) zakon je vedno na preži..!!

  • baubau / 23.06.2019. ob 13:16

   presumpcija nedolžnosti velja samo za njihove velike gangsterje-že dolgo.

 • hejho / 23.06.2019. ob 19:11

  Nič novega - cerkev nekaj govori, drugo pa dela. Nekateri pa to še zagovarjate. Ob prvem sumu na kaj takega je treba človeka umakniti. Otrok je vendar najbolj ranljivo bitje!

 • MBSQ / 23.06.2019. ob 17:07

  Ne morem verjeti zapisanemu "ANONIMNA PRIČA trdi, da jo je celjski duhovnik JOŽE PLANINŠEK kot otroka spolno zlorabljal". Kako lahko tisk objavi primer domnevne pedofilije, ko je priča ANONIMNA (IZMIŠLJENA?), duhovnik pa javno izpostavljen z IMENOM IN PRIIMKOM, in čeprav domnevno nedolžen, ožigosan do konca življenja. Podoben primer je bil v Preski pri Medvodah, obdolženi duhovnik je bil POPOLNOMA NEDOLŽEN. Povem vam: TO JE GONJA LEVIĆARJEV PROTI CERKVI! LEVIČARJI FUJ!!!

  • frajgajst / 23.06.2019. ob 17:07

   torej si jaz izmišljujem, da me je pred 50 leti spolno zlorabljal župnik al kaj..???sem si to mogoče izmislil, ker izvajam gonjo proti cerkvi..?? pa ti povem, da se krepko motiš, namreč prav nič nimam proti veri...Jezusov nauk je nekaj najboljšega..problem je samo v instituciji in posameznikih, ki so to zlorabili za lastno rit..!! podobno so naredili z vsemi ideologijami, ki so bile vsaj malček pisane na kožo širši množici ljudi..!! tudi idejo komunizma med drugim..!!

  • frajgajst / 23.06.2019. ob 17:07

   se opravičujem, sem spodaj videl drugačen zapis..me pa moti posploševanje, ki je manipulacija in ki izkrivlja resnico..!! če vodi gonjo posameznik neke skupine..potem še ni to gonja cele skupine..!!! po drugi strani pa se takšne stvari dogajajo dejansko, kot tudi v drugih civilnih sferah in vsako prijavo..že sum je potrebno raziskat in ne branit z načinom posploševnja v obliki gonje..!!

 • tastar / 23.06.2019. ob 16:57

  A nismo ta problem že zadnjič predelali tudi z nekaterimi mladimi ki so bili v stiku z tem župnikom. Spet se kurijo čarovnice brez možnosti obrambe. Frajgajst to ne važi za tebe. Ti se javi tej družbeni iniciativi pa jim povej svojo zgodbo. POJDITE K JEZUSU KRISTUSU , samo on vas lahko obudi za večno življenje. Nimate večnega življenja če NE JESTE IN NE PIJETE JEZUSOVEGA TELESA IN NJEGOVE KRVI.

  • frajgajst / 23.06.2019. ob 16:57

   ti misliš, da razumeš notranjost posmeznika..njegovo dušo..razumeš lahko samo svojo, če ji prisluhneš..!! kaj mi pomaga povedat svojo zgodbo tej incijativi(lahko pomagam sam preprečevat nadaljnjo deviantno obnašanje posameznih predstavnikov cerkve..) pomagati sem si moral sam..oziroma bog, ki je v meni..!! potrebno pa je pomagat otrokom, jim stati ob strani jim verjeti(latne iskušnje..), da lažje gredo preko te preizkušnje..kajti razumsko v dobi zlorab tega niso sposobni..še kasneje je težko..

  • tastar / 23.06.2019. ob 16:57

   Prav frajgajst. Pol upam da tud otroke pelješ k Jezusu Kristusu ne špa stran od Njega. Na koncu boš vseeno po tem sojen.

  • frajgajst / 23.06.2019. ob 16:57

   @tastar...jaz sem že bil velikokrat sojen..in veliko grehov(ne naše civilne družbe in sodstva..) sem že moral odplačat..verjetno katerega še bom..in sodi mi moja vest vsak dan..!!!!

  • tastar / 23.06.2019. ob 16:57

   Nočeš razumet. Otroke pelji k Jezusu Kristusu. Je to tako težko razumet ?

 • frajgajst / 23.06.2019. ob 19:44

  imel sem..imam in bom imel vedno zaupanje do ljudi(to je tudi en izmed smilsov življenja...vsaj zame..ker dugače ne morem imeti zaupanje vase..)..a vendar je vsak dan to moje zaupanje na preiskušnji..tudi pri tej temi.. namreč ljudje vidimo svet iz lastnega subjektivnega pogleda in ta pogled prenašamo na druge.. v tem delu pa ugotavljam, da veliko vas(mogoče tudi jaz..) vse preveč prejecira lastno razmišljanje in ga na nek način enači z razmišljanjem drugega..!!

 • izbrisani / 23.06.2019. ob 10:22

  Ubogi duhovniki v Sloveniji. Predkazenski postopek vodijo specializirane novinarke (ali maturantke), dokazi so izjave nadebudnih otročajev, marsikdaj spodbujeni od "skrbnih" in zgovornih mamic, željnih pozornosti, tabloidi pa zadajo smrtni udarec še pred prvim narokom. Če po čudežu izpade nerolžen, ne dobi niti opravičila, ampak lahko vozi kombi...

  • frajgajst / 23.06.2019. ob 10:22

   dokazi so izjave nadebudnih otročajev...???? star sem 62 let in se prav dobro zavedam, kaj je počel duhovnik z mano pred 50 leti..!! tak, da...iz lastnih izkušenj ti zagotavljam, da je tvoje mnenje povsem zgrešeno(ne trdim, da ni možnih izjem..sam generalno..), namreč kot otrok si nisem upal povedat..niti materi, in ko sem ji mi ni verjela, potem pa sem se zaprl, ker pač izgubiš vero v ljudi..veliko časa sem rabil(sem potlačil v sebe..), da sem to sprejel..predelal..priznal..in tudi odpustil..!!

  • izbrisani / 23.06.2019. ob 10:22

   Frajgajst, na osebni ravni sočustvujem s teboj in poskušam razumeti tvojo bolečino ali duš. rano, a tudi sam sem bil star 12 let in vem, kako pripraven predmet manipulacije je tak otrok in kako hitro podleže sugestijam. Matere rade izrabljajo svoje otroke za vsakovrstne cilje in danes je veliko zlorab v obratni smeri. Smo družba deviacij in manipulacije, to je pa dejstvo.

  • izbrisani / 23.06.2019. ob 10:22

   Mnenja sem, da večini duhovnikov, učiteljev,trenerjev ob vsej tej histeriji niti na misel ne pride kaj dvomljivega z otročadjo, a žalosti me, ker sodstvo podlega javni psihozi in ne uporablja enakih standardov pri sojenju za vse, čeprav bi moralo. Duhovnik, učitelj, trener...marsikdaj nima nobene možnosti.

  • MBSQ / 23.06.2019. ob 10:22

   FRAJGAJST, iskreno sočustvujem s teboj. Res! Ne morem pa sprejeti načina, ko "ANONIMNA PRIČA trdi, da jo je celjski duhovnik JOŽE PLANINŠEK kot otroka spolno zlorabljal". Obsojam vsako pedofilijo, tudi Jezus je rekel "Kar ste storili tem najmanjšim, ste meni storili", obsojam pa LEVIČARSKO GONJO proti CERKVI ... to je le zato, ker so 25 let po OSAMOSVOJITVI, na oblasti še vedno komunisti, zdaj preoblečeni v lastnike 'neodvisnih' medijev.

  • frajgajst / 23.06.2019. ob 10:22

   @mbsq..ker sem sam doživel te stvari vem kako se počuti žrtev in vem kako težko je posamezniku, ki je to doživel ponovno podoživljat vse te stvari v javnosti..!! veliko časa rabiš(jaz sem skoraj 40 let..) da se popolnoma soočiš s tem..to predelaš in sprejmeš(problem, je predvsem v sramu in nekemu mešanemu občutku krivde-gnusa-ne vem kaj še vsega do sebe...) oprostiš in šele takrat lahko to priznaš in poveš na glas v javnosti, ko sprejmeš sebe tudi s tem oskrunjenim delom..

 • umetnik123 / 23.06.2019. ob 12:19

  Katolik in Izbrisani, vidva sta cerkvene podgane, ki opravičujeta pedofilijo farov. Nič nimam proti cerkvi in ljudem, ki hodijo k maši in verujejo v Boga, ampak to, da župniki masovno izkoriščajo mlde in celo otroke je pa višek svinjarije.

  • sprungli / 23.06.2019. ob 12:19

   bravo @UMETNIK123....namesto, da bi jih najvisje cerkene oblasti cerkvene pedofile obsodile, prikrivajo dokaze in resnico ter jih se branijo v smilu, da jih premestijo v kaksno manjso cerkev na podezelju....

  • tastar / 23.06.2019. ob 12:19

   Ne, ti kar sovražiš vse skupaj ker sovražiš Jezusa Kristusa. In seveda imaš proti vsem nam vernikom ki hodimo k SVETI MAŠI PO JEZUSOVO TELO IN KRI. in tega nisi sposoben niti ločit. In trdim da tako sovraštvo gojiš do marsikoga ne samo do vernikov in cerkve. Zlo je v tebi zakoreninjeno.

  • frajgajst / 23.06.2019. ob 12:19

   @tastar..mal ustavi konje, če umetnik pokaže na posamezen problem določenega dela družbe, še ne pomeni da sovraži vse...!! sovraštvo se dogaja v nas samih in je negativno čustvo, ki nas uničuje, kar pomeni, da ni naperjeno proti drugemu ampak proti sam sebi..in prej ko se tega posameznik zave, prej bo odpustil..!! kaj misliš, da jaz sovražim ali negujem neko zamero proti cerkvi in verujočim(kar je povsem subjektivna stvar..), čeprav sem sam bil žrtev spolne zlorabe duhovnika, ki je že umrl..??

  • umetnik123 / 23.06.2019. ob 12:19

   TASTAR, ti spadaš k prvima dvema, katerima sem napisal komentar. Ona dva sta pa, kot sem rekel, cerkvene podgane. Tudi ti !!!!

 • nakaza / 23.06.2019. ob 18:37

  Kar peljite jim svoje otroke, v nedeljo jim dajte še "nagrado" pa ne šparat, kar stotaka, kar , kar

  • frajgajst / 23.06.2019. ob 18:37

   hmmm...pa saj niso vsi duhovniki takšni sprevrženci..večina njih je prav dobrih..so pa vmes posamezniki, ki s svojimi sprevrženimi dejanji pač uničujejo poslanstvo in vlogo kristusove ideje..še najbolj je umazana glava institucije, ki se ji reče cerkev...na to je potrebno opozarjat in ob sumu reagirat..!!

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.