SiolNET. Trendi Kulinarika
 • Messenger
 • Messenger

Banane - sadež, poln pesticidov in pridelan na izkoriščevalskem delu

5,60

termometer

Tropsko sadje - banane, ananas in mango, imajo v mednarodni trgovski verigi veliko vlogo. Banan med sadeži v svetovnem merilu pojemo največ, v Evropi so na drugem mestu, v Sloveniji na tretjem. A v ozadju njihove proizvodnje je veliko izkoriščanje okolja in ljudi.

Komentarji

6

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • MarkJurko / 17.02.2017. ob 15:48

  Kakršna je zadnja leta kvaliteta banan ali na sploh južnega sadja, je poden. Skoraj nikoli dozoreno kot je bilo včasih. Banane so bolj zelene kot lepo rumene, če so rumene, pa mehke na otip, da se takoj vidi, da nekaj ne štima. Ostalo sadje pa trdo, da še po 14 dnevih ni užitno.

 • Cene / 16.02.2017. ob 18:12

  Prepusti skrbi Derby banani!

 • Koenig-Ludwig / 18.02.2017. ob 09:26

  Ne sprenevedajmo se. Tudi naši kmetje delajo isto. Po eni strani naj bi bilo vse "eko", po drugi strani pa škropijo in posipajo strup, da se samo kadi. Če ga na to nagovoriš, je vedno isti odgovor: brez tega pa ne bi nič raslo. Samo poglejte na Krasu, kako škropijo trte. Dobiš isti odgovor: brez škropiv ne bi nič uspevalo. V Bruslju se pa kregajo za tisti strupeni teran. Naj ga sami pijejo, jaz ga ne bom.

 • Jes / 19.02.2017. ob 20:06

  Koenig-Ludwig, spet nakladaš. Če se nekdo ukvarja z ekološkim kmetovanjem, potem je podvržen strogim kontrolam. In tudi pri obačjni, inegrirani pridelavi ne "škropijo in posipajo strup" kar tako. Ti si res prvovrsten populist.

 • igorx / 19.02.2017. ob 19:09

  Tem ženskam se ne zdi prav da so banane cenejše od jabolk ampak ne gre jim v nos nenormalna cena jabolk ki sploh nebi smela biti po dva evra in več ampak nizka cena banan.Tako so nas že predelali da se nam zdi narobe če je kakšna stvar malo cenejša.Prav deformirani smo že in če bi po kakšnem naklučjo čez noč zbili cene vseh živil za polovico,bi sledila prepričan sem vsesplošna ogorčenost.

 • Metulj / 06.01.2018. ob 20:12

  ma tud jabolka so po dve leti zmrznjena... naj gre denar tja, ku ga rabijo

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.