SiolNET. Avtomoto Novice
 • Messenger
 • Messenger

100 tisočakov: kakšen bo audi prihodnosti v Sloveniji?

5,78

termometer

V Slovenijo bo kmalu pripeljal prvi električni audi, ki bo spodobno opremljen stal okrog 100 tisočakov. Poročila iz Nemčije medtem opozarjajo na visoke razvojne stroške tega avtomobila in drago prihodnjo premium platformo Volkswagnovega koncerna.

Komentarji

6

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • modrooki / 12.02.2019. ob 11:52

  Situacija spominja na prve digitalne fotoaparate. Za karkoli uporabnega so bile cene božjastno drage, za sprejemljivo ceno si dobil pa povsem neuporabno napravo. Napredek v siliciju nam je sčasoma prinesel poceni in uporabne digitalne foroaparate in zaton klasike. Problem pri avtih je samo to, da za razliko od silicija, kjer se je kapaciteta podvojila vsaki dve leti, se pri litiju cena na KWh razpolovi približno na 10 let.

 • Luksy82 / 12.02.2019. ob 07:53

  A kamera mora biti na taksnem dolgem stojalu da jo lazje odbijes?

 • satir / 12.02.2019. ob 11:46

  Škoda vgrajevat šipe... sicer so pri audiju itak majhne da si v avtu kot v oklepnem vozilu in gledaš ven skoz strelno lino, pa vseeno, kaj bi vgrajevali steklo, če je ceneje odštancat celoten gornji del avta v enem kosu brez šip. Ven pa se gleda preko kamere in monitorja. Itak so vsi na telefončkih, avto bo kmalu vozil sam, če pa boš hotel gledat okolico boš pa na ekran pogledal al pa na elektronsko ogledalo... zakaj ne bi plačali, pogled je zastonj, kamere pa stanejo. Dajmo komplicirat.

  • modrooki / 12.02.2019. ob 11:46

   Logika je: stranska ogledala so izrazito ne-aerodinamična in kljub majhni skupni površini glede na meritve povečajo porabo za 2-5%.

 • satir / 12.02.2019. ob 11:48

  Pa še nekaj... če bi širokokotna kamera bila na zadnjem delu strehe ne bi rabil levega in desnega sistema za nadomestek ogledal ampak bi imel celoten pregled za nazaj.... res so brihte ti švabeci.

 • Iztok / 12.02.2019. ob 09:27

  Ha ha ha kakšna cena za nekaj pleha plastike in baterije in to samo zato ker je AUDI!!! Ne vem kdo je tolk neumen da bo tole kupil!? Ne vem kaj lastniki vidijo na tistih štirih krogcih? Ne rečem so nekateri modeli dobri in tudi eni z zelo dobrim dizajnom a cena je vsaj za polovico previsoka. Neverjetno precenjeni nemški avtomobili od VW do Mercedesa in tisto nekaj vmes.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.