SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Finančni ministri EU o gospodarski krizi in davkih

1

termometer

V Bruslju se bodo v torek zadnjič pod francoskim predsedstvom sestali finančni ministri EU, med njimi prvič novi slovenski minister za finance France Križanič.

Govora bo predvsem o finančni in gospodarski krizi ter predlogu Evropske komisije glede oživitve gospodarstva. Na sporedu je tudi precej davčnih točk.

Srečanje ministrov kot priprava na Evropski svet Finančni ministri se bodo v pripravah na Evropski svet - ta bo potekal prihodnji četrtek in petek - posvetili dvojemu: načrtu za oživitev gospodarstva, ki ga je komisija predlagala minulo sredo, ter odgovoru na finančno krizo, o čemer so govorili na izrednem vrhu o finančni krizi 7. novembra v Bruslju in nato 15. novembra v Washingtonu na svetovnem srečanju.

Obsežen načrt za izhod Evrope iz trenutne gospodarske krize na eni strani temelji na kratkoročnih ukrepih za spodbuditev povpraševanja, zaščito delovnih mest in povrnitev zaupanja, na drugi strani pa na naložbah za dolgoročno večjo rast in trajnostno blaginjo. Poziva k "pravočasni, ciljno usmerjeni in začasni fiskalni spodbudi".

Zasedanja evroskupine se bo tokrat prvič udeležil minister Križanič

Tradicionalno se bo pred torkovim zasedanjem Sveta EU za gospodarske in finančne zadeve sestala evroskupina. Prvič se je bo udeležil tudi minister Križanič, osrednja tema pa bo seveda prav tako načrt Bruslja za oživitev evropskega gospodarstva. Ministri območja evra se bodo srečali z direktorjem IMF za Evropo Marekom Belko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin