SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dobre, zelo dobre in odlične klobase

3

termometer

Slastni kolutki so izginili s krožnikov še veliko prej, preden je komisija ocenila vseh 26 vzorcev domačih klobas. Tokrat sta bila zlata Ivan Bolčič in Marjan Knez.

Izbor najboljših klobas, ki so si ga pred dvema letoma omislili v Istrski kleti na Pomjanu, očitno postaja vse bolj priljubljena priložnost za pristno istrsko druženje. Tekmovanja se je letos udeležilo kar 26 pridelovalcev iz Istre, Brkinov in nekaterih drugih krajev. Petčlanska komisija, ki ji je predsedoval Pavle Gorenc, je ocenjevala okus in vonj klobase, njen videz, sestavo prereza, njegovo barvo in teksturo. Pravila ocenjevanja so tudi tokrat povzeli po pravilniku za ocenjevanje suhomesnatih izdelkov, kot ga uporabljajo na ptujski prireditvi Dobrote slovenskih kmetij. "Napredek je zelo očiten. Ne samo po številu udeležencev - prvo leto jih je bilo 12, lani 16, letos pa že 26 - temveč tudi po kakovosti klobas. Slabih ni bilo, bile so samo dobre, zelo dobre in odlične," je povedal Gorenc.

Slastne vzorce so ocenjevali tudi sami udeleženci s svojimi spremljevalci. Glas ljudstva je odločil, da je najboljši izdelek Dejana Škerliča, drugo mesto pa so "neformalni" okuševalci namenili Miru Flegu in Feruču Škerliču.

Petčlanska strokovna komisija, ki se je sodeč po času odločanja zelo poglobila v ocenjevanje, je podelila šest priznanj. Bronasti sta šli Ivanu Ritoši in Neviu Dolencu, srebrni sta si prislužila gostitelj Miro Tomšič in Vlado Ražman, najboljše, zlatega priznanja vredne klobase pa sta po oceni komisije prinesla Marjan Knez in Ivan Bolčič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin