SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Od slušalk do pametnih ur

4

termometer

Kitajski proizvajalec slušalk ZTE je napovedal vstop na trg pametnih ur. Prihodnje leto bo poskušal pomešati karte v svojo korist. Mu lahko uspe?

ZTE je napovedal prihod svoje pametne ure v prvem četrtletju prihodnjega leta, več informacij o izdelku pa iz ZTE ni bilo slišati. Podjetje je sicer bolj prepoznavno v svoji domovini, kjer ga poznajo tudi kot proizvajalca pametnih telefonov nižjega cenovnega razreda. Medtem ko je na Kitajskem že prodal okoli sto tisoč enot pametnih telefonov, ki jih poganja Mozillin OS Firefox, si želi uspeha tudi v ZDA in Veliki Britaniji.

K lažjemu preboju na omenjenih trgih jim bodo veliko pomagale nizke cene, po katerih ponujajo svoje pametne izdelke. Cena za ZTE Open je pičlih 69 evrov. Prodajne številke telefona so sicer majhne v primerjavi z milijoni pametnih telefonov, ki jih poganjata Android ali iOS, a He Shiyou, izvršni predsednik podjetja, ostaja optimističen.

Bo pa ZTE-jev vstop na trg pametnih ur zagotovo podobno težak kot na trgu pametnih telefonov. Samsung in Sony na trgu že imata svoje izdelke, nanj pa vstopa tudi Apple. Morda pa lahko na račun nižje cene, ki jo bo zagotovo ponudil, naredi zanimiv preobrat. Da bo trg nosljivih pametnih ur postajal vse pomembnejši, kaže napoved raziskovalnega podjetja Gartner. Po njihovih podatkih bodo prihodki od prodaje nosljivih napravic leta 2016 predstavljali kar pet milijard dolarjev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin