SiolNET. Digisvet Novice
0,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Netflix ob visokem dobičku v ZDA brez centa davkov?

0,56

termometer

Netflix
Pri Netflixu so očitke zavrnili in zatrdili, da so lani plačali za 131 milijonov dolarjev davkov. Foto: Reuters

Ameriško podjetje Netflix je v letu 2018 ustvarilo 845 milijonov dolarjev dobička, a kljub temu ni plačalo plačalo niti centa davkov, navaja Inštitut za obdavčitve in ekonomsko politiko. Ta celo trdi, da je Netflix od zveznih davčnih oblasti v ZDA dobil povrnjenih 22 milijonov dolarjev. Netflix je te navedbe zavrnil.

Netflix, ki ima za svoje storitve predvajanja filmov in nadaljevank na internetu 139 milijonov naročnikov, pred kratkim pa je naročnino povišal, je navedbe poročila omenjenega inštituta zavrnil. V družbi so zatrdili, da so lani plačali za 131 milijonov dolarjev davkov.

Netflix Digisvet Netflix draži svoje naročnine

Netflix zavrača obtožbe, da ni plačal davkov

Pri prej omenjenem inštitutu so pojasnili, da gre za davke, plačane na tujem, in ne v ZDA, kjer ima podjetje svoj sedež v kraju Los Gatos v Kaliforniji. Republikanska davčna reforma, sprejeta konec leta 2017, se je po poročanju STA Američanom prodajala kot največje znižanje davkov za navadne ljudi v zgodovini.

Inštitut opozarja, da številke kažejo, da so se luknje, ki jih velike korporacije oziroma resnični zmagovalci reforme izkoriščajo za plačevanje davkov, ohranile, davčna osnova zanje pa naj bi se znižala.

123 Novice Z zavezanimi očmi se je odpravila v avto in povzročila nesrečo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin