SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Naučite se znakovnega jezika s Kinectom

4

termometer

Microsoftovi programerji so dokazali, da je gibalni senzor Kinect mogoče uporabljati tudi za koristne namene, ne zgolj za zabavo. Razvijajo namreč sistem za razumevanje znakovnega jezika.

Ko govorimo o zabavni elektroniki, Kinect nedvomno velja za enega od največjih dosežkov v zadnjem času, konec leta bo ob prihodu igralne konzole Xbox One doživel še krepko posodobitev. Ampak kot so nadobudni računalničarji že kar nekajkrat dokazali, je Kinect še vse kaj več kot zgolj običajen igralni pripomoček. Eden od zadnjih projektov, ki to dokazuje, je sistem za prepoznavo in razumevanje znakovnega jezika.

Microsoftov azijski raziskovalni oddelek je v sodelovanju s Kitajskim inštitutom za računalniške znanosti razvil "tolmača", ki je sposoben pretvarjati znakovni jezik v govor ali besedilo ter obratno, izgovorjene stavke v geste. Sčasoma želijo s tem gluhim in gluhonemim posameznikov omogočiti lažjo komunikacijo s svetom in sodobnimi elektronskimi napravami, na katerih so vedno bolj navzoče alternativne oblike upravljanja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin