SiolNET. Digisvet Novice
8,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mladi Slovenec, ki služi z igranjem iger #video

8,70

termometer

Elzan Jusufi je 20-letnik iz Slovenije, ki je pri igranju računalniške igre Fifa pred vsemi igralci na svetovni lestvici Playstation. Zabavo je združil z zaslužkom. In danes se ponaša s plačo, ki je primerljiva z zaslužkom nogometaša povprečnega evropskega prvoligaša.

[video: 66178 / ]

Novinar: Sandra Ezgeta in Petra Vehovar/Video: Planet TV


Elzan Jusufi živi svoje sanje. Z igro, s katero se je srečal pri svojih šestih letih, je namreč podrl več različnih svetovnih rekordov v Fifi 2017.

Dvajsetletnik se preživlja z igranjem Fife. Ima redno plačo zaradi trenutne pogodbe z Olimpijo, sponzorje in seveda tudi svojega menedžerja."Moj zastopnik mi je vedno govoril, da ima v meni najboljšega igralca. Takrat sem bil najboljši na Balkanu, v Sloveniji pa so se mi vsi smejali," razlaga Jusufi.

Zanimanje iz tujine

Ponudbe iz tujine torej že ima in zaveda se, da lahko tam iztrži še veliko več. Zanj se zanimajo tudi kolumbijska, belgijska švicarska in japonska reprezentanca.

Kljub uspehom pa ostaja preprost in na trdnih tleh. "Doma so me učili, enkrat imaš lahko milijone, drugič pa si lahko na ničli, "pravi Jusufi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 568
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin