SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Facebook naj odstrani Scrabulous"

4

termometer

Proizvajalca namizne črkovne igre Scrabble Hasbro in Mattel od družabnega spletišča Facebook zahtevata umik igre Scrabulous, ki je med desetimi najpopularnejšimi Facebook mini-aplikacijami.

Odvetniki Hasbra in Mattela menijo, da Facebook z besedno igro Scrabulous krši avtorske pravice za namizno igro Scrabble. Lastništvo blagovne znamke Scrabble si delita Hasbro, za severno ameriški trg, in Mattel za ostali svet.

Facebook zaenkrat brez komentarja

Facebook po poročanju Reutersa zahteve obeh proizvajalcev ni komentiral. Scrabulous Facebook mini-aplikacijo ni naredil Facebook, ampak sta jo za spletišče razvila Radžat in Džajant Agarwalla, programerja iz Kalkute v Indiji.

Protest uporabnikov Zahteva obeh proizvajalcev igrač je že sprožila protest Facebookovih navdušencev nad igro, ki bi v svojih profilih radi obdržali mini-aplikacijo Scrabulous. Glede na Scrabulousovo spletno stran ima aplikacija 594.924 aktivnih uporabnikov dnevno, približno četrtino vseh, ki so se prijavili za uporabo. Grožnja igrici je sprožila ustanovitev nove Facebook skupine, katero so poimenovali »Save Scrabulous«, ki ima že 600 članov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin