SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Apple se je opravičil Kitajcem

1

termometer

Ameriški proizvajalec je na kitajske očitke o aroganci in dvojnih standardih odgovoril z opravičilom, ki mu bodo sledile tudi spremembe jamstvenih pogojev za potrošnike v tej državi.

Applu gotovo ne more biti vseeno, kakšen ugled ima na Kitajskem. Ne le da tam sestavijo veliko Applovih izdelkov, Kitajska je zanje tudi drugi največji trg. V zadnjem času so tako uradni predstavniki Kitajske kot tudi mnogi potrošniki Applu precej glasno očitali aroganco in dvojne standarde, zlasti glede odnosa in storitev za potrošnike ter politike in načina uveljavljanja garancij. Sprva obtožbe zavrnili … Apple je sprva očitke zavrnil, nato pa je uradni časnik kitajske komunistične partije People's Daily odgovoril s pozivom potrošnikom, naj Applove izdelke bojkotirajo. Le nekaj dni pred tem je kitajski državni urad za industrijo in trgovino varuhom potrošnikov ukazal okrepljen nadzor nad proizvajalci elektronskih izdelkov, med njimi tudi Applom. … potem pa se le opravičili Velike številke so le odločilno vplivale na razmišljanje Američanov in danes se je Applov glavni izvršni direktor Tim Cook po, kot pravi, temeljitem premisleku o očitkih kitajskim potrošnikom opravičil. Potrošniki so presodili, da je Apple aroganten in da ga ne zanimajo odzivi potrošnikov, ker je bilo premalo zunanje komunikacije, zato se Apple opravičuje za vse skrbi in nerazumevanje, je Kitajcem povedal Cook.

Bolj kot opravičilo bo kupce zanimala načrtovana sprememba jamstvenih pogojev, saj bo Apple začel brezplačno odpravljati napake z menjavo komponent na pokvarjenih napravah iPhone 4 in 4S. To je Applov prvi korak na poti, na kateri se morajo še veliko naučiti, da bodo lahko ustrezno poslovali in komunicirali na Kitajskem, je še povedal Cook.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin