Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
3. 4. 2013,
10.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 3. 4. 2013, 10.29

6 let, 6 mesecev

Letos poudarek na dobrih praksah

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na drugi slovenski konferenci o digitalnih komunikacijah DIGGIT, potekala bo 5. in 6. junija, bodo največ pozornosti bodo namenili uporabnim vsebinam za slovensko okolje.

"Letošnji DIGGIT ne bo le navdihoval z velikimi globalnimi zgodbami o uspehu, ampak bo predvsem izobraževalen in uporaben za lokalno, slovensko občinstvo," napoveduje član programskega sveta konference in direktor področja marketinga v podjetju TSmedia Mitja Jereb.

Konferenca DIGGIT, ki sta jo lani prvič organizirala revija Marketing magazin in podjetje TSmedia, je po besedah organizatorjev in udeležencev presegla pričakovanja in prepričala s pravo mero tujih in domačih predavateljev, ki so spregovorili predvsem o tem, kako digitalne komunikacije spreminjajo poslovanje in navade uporabnikov. V prostore konference je lani privabila dobrih dva tisoč udeležencev, še več pa jih je bilo prisotnih posredno prek družbenih omrežij. Kar je dobro za velike, ni nujno izvedljivo pri manjših Letos bodo še več pozornosti namenili dobrim praksam, kjer bodo upoštevali zlasti posebnosti slovenskega okolja. "Velike digitalne zgodbe na manjših trgih niso nujno vedno uspešne ali izvedljive," pojasnjuje Jereb in dodaja, da se bo DIGGIT letos močno posvetil vprašanju, zakaj so bile posamezne digitalne taktike sploh izbrane na posameznem trgu in iz kakšnih napak so se pri tem podjetja učila. Svojo zgodbo bo tako predstavil tudi Alban Kastrati iz Telekomove kosovske hčerinske družbe Ipko, ki bo spregovoril o tem, kako je povsem nov telekomunikacijski operater na majhnem in nerazvitem trgu uporabil digitalna orodja pri uspešnem uveljavljanju nove blagovne znamke.

Na drugem DIGGIT-u bo spregovoril tudi Nikola Žinić iz zagrebške agencije Bruketa&Žinić, ki se lahko pohvali, da so od vseh agencij v jadranski regiji prejeli največ svetovnih nagrad. Žinić bo razkril svoj recept za združevanje in nadgrajevanje kreativnih rešitev analognega v digitalnem. Mediji so se v zadnjih letih korenito spremenili Izobraževalni del konference se začne že pred samim dogodkom, ki bo potekal 5. in 6. junija v ljubljanskem Cankarjevem domu. DIGGIT-ov blog bo že pred datumom seznanjal o, kot so zapisali, trendih digitalne džungle. Na sami konferenci pa bo, kot napoveduje Jereb, program zajemal zaokrožen nabor tem, ki jih mora razumeti tako uspešno podjetje kot posameznik, ki želi v zaostrenih gospodarskih razmerah resno konkurirati na trgu. "Večinoma tuji strokovnjaki bodo govorili o tem, kako izbrati pravo digitalno strategijo in taktike na majhnem trgu, predstavili bodo povezave digitalne komunikacije s preostalimi poslovnimi funkcijami v podjetju, prikazali načine merjenja uspešnosti in optimiziranja svojih aktivnosti ter, ne nazadnje, na čisto konkretnih primerih predstavili spremembe na medijskem področju, kjer veljajo popolnoma druga pravila, kot so še pred nekaj leti," je še pojasnil.

O medijski konvergenci bo med drugimi spregovoril tudi Sebastian Becker iz nemškega svetovalnega podjetja The Brain Behind. Becker se v svojih predavanjih na konferencah po vsem svetu posveča novim medijem ter predvsem priložnostim, ki jih ti ponujajo oglaševalcem, in načinom njihove čim učinkovitejše monetizacije. Njegovo predavanje na konferenci DIGGIT bo v skladu s poslanstvom dogodka, ki ne le navdihuje, temveč tudi izobražuje.

Na spletnem mestu konference DIGGIT so poleg podrobnejših podatkov o prijavah na letošnjo konferenco in njenem urniku tudi utrinki in povzetki z lanskega dogodka.

Ne spreglejte