TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 6. 2009,
10.37

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 17. 6. 2009, 10.37

4 leta, 7 mesecev

British Airways: delajte brez plačila!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

V British Airways so zaposlene pozvali naj zaradi finančnih težav za določeno časovno obdobje delajo brez plačila ali gredo na neplačani dopust.

British Airways je minuli mesec sporočil, da je v poslovnem letu, ki se je zaključilo 31. marca, pridelal izgubo v višini 375 milijonov funtov (okoli 440 milijonov evrov), kar je v ostrem nasprotju z dobičkom v višini 712 milijonov funtov (okoli 840 milijonov evrov) v predhodnem poslovnem letu.

Najslabši poslovni rezultat

Gre za najslabši poslovni rezultat britanskega nacionalnega prevoznika v več kot dveh desetletjih, odkar so ga privatizirali, predhodni najslabši rezultat pa je bila izguba v višini 200 milijonov funtov v poslovnem letu 2001/2002.

Takrat je letalsko industrijo pretresla kriza, ki je sledila terorističnim napadom na ZDA 11. septembra 2001, lani in letos pa letalski sektor pretresa svetovna gospodarska kriza.

Prvi mož se bo odpovedal dvomesečni plači

Prvi mož British Airways Willie Walsh je že napovedal, da se bo odpovedal plači za julij, in druge zaposlene pozval, naj sledijo njegovemu zgledu in se za določeno časovno obdobje odpovedo plačilu. "Želim si, da bi prav vsak del družbe na določen način prispeval k temu finančno učinkovitemu mehanizmu za preživetje družbe," je dejal Walsh.

Pri tem je pojasnil, da gre za del širšega načrta za zmanjšanje stroškov podjetja.

V vodstvu British Airways so predlagali tudi, da bi zaposleni pristali na zmanjšanje osnovne plače, ki bi se razporedilo po več mesecih. Obenem si želijo tudi, da bi se zaposleni za obdobje od enega tedna do enega meseca odpovedali plači.

UNITE: zastonjkarskega dela si ne moremo privoščiti

Sindikat UNITE, ki zastopa delavce British Airways, se je na poziv uprave odzval milo rečeno hladno. V sindikatu so poudarili, da si Walsh lahko privošči mesec zastonjkarskega dela, medtem ko si njihovi člani tega preprosto ne morejo.

Ne spreglejte