TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2010,
13.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 13.43

8 let

Bo Boxmark Leather najel Preventove prostore?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Družba Boxmark Leather iz Kidričevega naj bi vendarle najela Preventove proizvodne prostore.

Kot je povedal prvi mož Boxmarka Marjan Trobiš, potrditve s strani stečajnih upraviteljev sicer doslej še ni dobil, z delom pa bi po njegovih besedah lahko začeli že v ponedeljek v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi.

Zagotovili bodo več sto delovnih mest Kot je še povedal, je bil po njegovih informacijah sklep o najemu prostorov že izdan, a za zdaj še ni bil podpisan. "Če bo prišlo do najemne pogodbe, potem bomo v ponedeljek začeli zaposlovati prve ljudi. Računamo, da bomo lahko zagotovili več sto delovnih mest in to najprej na lokacijah v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi," je dejal Trobiš, ki je ob tem dodal, da jih zanima tudi lokacija v Mirni, ki pa bo vključena naknadno, saj je trenutno prioriteta Koroška.

Trobiš je še povedal, da od predloženih načrtov niso odstopili, kar dolgoročno pomeni, da bodo zagotovili delovna mesta za vsaj pet do osem let. Ob tem ni izključil niti možnosti, da bi v prihodnosti delo dobili prav vsi, ki so bili doslej zaposleni v Prevent avtomobilskih delih.

Z zaposlovanjem bodo začeli v ponedeljek Kar se tiče poslov, je dejal, da so ti zagotovljeni, njihovi kupci pa so javnosti tudi znani, in sicer avtomobilski proizvajalci kot so Volkswagen, Opel, Ford in Mercedes, s katerimi želijo sodelovanje nadaljevati. Ob tem je Trobiš poudaril, da pri Mercedesu vendarle ne gre za količine, ki jih je Prevent DEV doslej zagotavljal v Slovenj Gradcu, kar pomeni, da Boxmark nikakor nikomur ni prevzel nobenega posla. V ponedeljek bi tako po njegovih besedah morali začeti z zaposlovanjem, saj že imajo zagotovljen del proizvodnje, tako da bi najkasneje v torek ali sredo lahko zagnali prve stroje.

Se bo brezposelnost na Koroškem zmanjšala? "Če bosta stečajna upravitelja ravnala pravilno, bosta ugotovila, da naša ponudba ni le resna, pač pa bi se s tem lahko ublažila tudi agonija brezposelnih na Koroškem," je dejal Trobiš, ki klic in potrditev s strani stečajnih upraviteljev še pričakuje.

"Pozabite. Nobenih izjav ne bo, dokler ne bo karkoli dokončnega. Javnost bo enakovredno obveščena o vsem," pa je vse kar je za STA dejal stečajnik družbe Prevent avtomobilski deli Grega Erman, ki tako ni odgovoril na vprašanje o resničnosti sklenitve sodelovanja z Boxmarkom, niti na vprašanje, ali je Prevent DEV s tem že odpisan iz nadaljnjih poslov.

Ne spreglejte