Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 12. 2015,
11.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 4. 12. 2015, 11.58

8 let

Volvo XC60 D5 ocean race

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Volvo XC60 s paketom ocean race ne prinaša pretresov, ampak le nekaj "morskih" detajlov in bogatejšo opremo. Še vedno pa XC60 ostaja prepričljiv v voznih lastnostih in varnostnih elementih.

Spomnimo:

XC60 je precej agilnejši in zabavnejši od velikega brata XC90. Je predstavnik prestižnih srednje velikih SUV-jev s karavanskimi geni modela XC70. Ima stalni štirikolesni pogon za primer snega in 23 centimetrov oddaljenosti od tal, zaradi česar se ne ustraši niti lažjega terena, najbolje pa se seveda počuti na asfaltu. Njegova prednost pred nemškimi tekmeci je predvsem v sistemu samodejnega ustavljanja pred oviro pri mestni vožnji in pa nekoliko drugačen – skandinavski šarm.

Kaj pomeni oceanska dirka v imenu?

Ime ocean race, ki namiguje na prestižno jadralsko regato, pomeni prestižnejšo – višjo raven opreme. V notranjosti to občutimo in vidimo v obliki svetlih usnjenih sedežev in uporabo aluminija pa tudi v detajlih, kot je na primer mornarska vrvica za zapiranje roloja prtljažnega prostora. Ideja je dobra, vprašanje pa je, ali je dovolj jadralcev med kupci tega volva. Od zunaj ga od drugih izpeljank modela XC60 loči posebna oceansko modra barva v kombinaciji s kromanimi dodatki in posebnimi litimi platišči.

Je ocean race tudi bolj jadralski med vožnjo? Ne, volvo se med vožnjo odlično obnaša in nima premehkega podvozja. Štirikolesni pogon je dober in omogoča tudi hitreje odpeljane ovinke, za resne športne ambicije ima premehek volan in prepočasen avtomatski menjalnik. Ocean race pravzaprav ne pomeni nobenih sprememb pri karakteristikah vozila. Tako motor ostaja odličen dizel D5, ki pa v tej generaciji XC-jev streže s kanček večjo zalogo moči – z več kot 150 kilovati, kar pa glede na predhodnika praktično ne občutimo. Kadar zapustimo utrjeno podlago, pride prav predvsem navor onkraj 400 njutonmetrov.

Vsa pomagala, ki si jih lahko želimo

Elektronska pomagala v službi varnosti so pri volvih vedno v vrhu. Tako lahko tudi XC60 ocean race opozarja na nehoteno spremembo voznega pasu, na oviro v mrtvem kotu in na približevanje oviri. Pri nižjih hitrostih pred oviro celo samodejno zavira. Aktivni tempomat z nastavitvijo želene razdalje je pri tem samoumeven, nekoliko manj pa v tem razredu pomoč pri strmih spustih.

Ne spreglejte