Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 12. 2015,
6.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Volkswagen Športni Avtomoto

Nedelja, 20. 12. 2015, 6.42

8 let

Volkswagen CC 2,0 TDI DSG 4motion

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
CC s pogonskim sklopom ne prinaša novosti. Prenova je posegla predvsem po sprednjem in zadnjem delu, za povečanim seznamom osnovne opreme pa se skriva želja po premiku v bolj premijsko smer.

CC je polepšan passat CC

Če je passat CC ob svojem prihodu v avtomobilski svet pred leti veljal za polepšanega passata, potem je volkswagen CC na podoben način polepšal passata CC. Avtomobil res deluje bolj prikupno, kar je ponavadi namen prenove.

Spremenjena odbijača in svetlobni elementi v nepogrešljivi tehnologiji LED spadajo med posege, ki so nedavno že popestrili običajnega passata. Svojega predhodnika pa CC prekaša tudi z zajetnejšim seznamom serijske opreme, tako da se znotraj domače hiše približuje Audijevi petici sportback.

4motion? Ni nujno!

Nismo prepričani, ali je izbira štirikolesnega pogona res smiselna. Morda bi sredi zime razmišljali drugače, sicer pa vemo, da so vozne lastnosti spredaj gnanega passata CC oziroma osnovnega passata več kot dovolj dobre. Ker CC ni crossover, se tudi s kolovozi ne bo spoznaval. No, pri običajnem passatu bi bil štirikolesni pogon dobrodošel pri vleki priklopnega vozila, česar pa s kupejevskim cecejem verjetno ne bo nihče počel.

Urejena, kakovostna, prijetna notranjost

Oblazinjenje sedežev, vrat in armaturne plošče daje videz višjega razreda, pri tem pogled ne zgreši lične ure nad osrednjo konzolo. Alkantaro z usnjenimi obrobami lahko samo hvalimo, tudi stekla brez okvirjev, ki se tudi zadaj povsem pogreznejo, imajo svojo estetsko in uporabno vrednost.

Prostornost ostaja enaka kot pri predhodniku. Sprednja sedeža dajeta dovolj prostora dvometrašema, za voznikom, ki meri meter devetdeset, pa lahko ta isti sedi tudi zadaj. No, za noge in zadnjo plat je dovolj prostora, prostora nad glavo pa ni. Pač zaradi kupejevske oblike. Tu naj dodamo, da je CC za dodatnih 320 evrov lahko tudi petsedežnik.

Naj omenimo še dva zanimiva zaprta predalčka. V prvem, v zgornjem delu sovoznikovega predala se nam je za nekaj dni skrila plačilna kartica, v drugem, levo poleg volana, pa smo pozabili mobilni telefon.

Besedo ali dve namenjamo tudi prtljažniku. Kadar roke niso proste zaradi prenašanja prtljage, lahko pokrov odpremo z nakazano "brco", zapiranje pa je električno. In še tole: pod dvojnim dnom se (po dolgem času) nahaja pravo kolo na litem platišču, po velikosti enako preostalim kolesom.

Štirikolesni pogon dvigne porabo

Kot pri modelu alltrack smo tudi s CC-jem na našem testnem krogu namerili porabo 7,4 litra na sto kilometrov, kar je pri stalnem štirikolesnem pogonu povsem sprejemljiv podatek. Primerjava s spredaj gnanimi passati zaradi razlike v moči ne bi bila objektivna, ker smo preizkušali zgolj 103-kilovatne različice, ki so kajpada precej varčnejše.

Suhe cestne podlage v času testa niso zagotavljale pogojev za preizkušanje prednosti štirikolesnega pogona. O delovanju menjalnika DSG ne moremo povedati nič novega, razen tega da je odlično. Uživali smo med športno vožnjo z odzivnim menjavanjem prestav izza volana (ročici se vrtita skupaj z obročem). Ta sicer športna igrača je dobra alternativa izbiri prestav z ročico na vmesni konzoli.

Ne spreglejte