Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 12. 2015,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 18. 12. 2015, 12.18

8 let

Toyota urban cruiser 1,4 D-4D AWD

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dvo- in štirikolesno gnana urban cruiserja imata drugo ciljno skupino kupcev. Prvega kupujejo vsi, ki iščejo "šminko", drugega pa vsi, ki zahtevajo pogon 4x4 in ničesar več.


2WD je simpatičen malček …

Urban cruiser z dvokolesno gnanimi različicami je zgolj majhen avtomobil s presenetljivo veliko prostora, enoprostorsko prilagodljivostjo in ščepcem "šminke". Če govorimo o dvokolesnih cruiserjih, ima tekmecev malo, kio soul in forda fusion.

… 4WD pa avtomobil za "vikendaše"

Tokrat govorimo o različici s štirikolesnim pogonom. Ta v prodajne salone vabi tiste, ki imajo le eno zahtevo pri izbiri svojega avtomobila: štirikolesni pogon. Teh kupcev ne zanima vožnja zunaj urejenih cest, ne iščejo terenca, za reduktor jim ni mar. To so kupci, ki hočejo štirikolesni pogon samo zato, da lahko makadamski in pozimi redno zasneženi klanec do svoje počitniške hišice prevozijo bolj enostavno kot z običajnim avtomobilom.

Pred leti si lahko dobil samo terence ali pa povsem cestne 4WD-je

To so kupci, ki so še pred leti na veliko kupovali suzukije jimnyje, ker za malo denarja niso dobili ničesar drugega štirikolesno gnanega, čeprav so vedeli, da ne bodo nikoli izkoristili jimnyjevih terenskih sposobnosti. Seveda, med temi kupci so bili tudi takšni, ki se niso mogli sprijazniti s terensko obliko jimnyja, zato so zbrali več denarja in si kupili subaruja imprezo ali golfa 4Motion. To so tudi kupci, ki ne iščejo avtomobila za družinsko rabo, razen seveda za občasne prevoze vnukov, za kar je dovolj majhen avtomobil.

Kako lahko UC AWD izpolni želje omenjenih kupcev?

Prvič, avtomobil je simpatično oblikovan, dizel, živahen in varčen, notranjost je plastična, a razgibana, pa tudi praktična. Čudi, da je urban cruiser od tal oddaljen komaj 14 centimetrov, predvsem ob dejstvu, da je dvokolesno gnani UC postavljen višje za dva centimetra. Moti, da ima urban cruiser zoprno velik obračalni krog.

Avtomobil je predrag

Največja kritika pa leti na ceno. Avtomobil je preprosto predrag, s ceno prekaša tudi najbolje opremljenega sedicija, vsako pando 4x4, tudi tisto najbolj "našminkano", vsakega suzukija, tudi omenjenega jimnyja. A preseganje cene teh avtomobilov bi še zmogli upravičiti, problem je, ker se za ceno urban cruiserja dobi tudi že precej večje, tudi qashqaija, yetija ali štirikolesno gnanega golfa. Prej opisani kupci sicer iščejo majhen avtomobil, a vprašanje je, koliko so pri tem dosledni.


Ne spreglejte