Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 11. 2007,
15.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 23. 11. 2007, 15.52

8 let

Toyota corolla verso 2,2 D-4D

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Toyoto corollo verso smo v prenovljeni obliki znova preizkusili s 100-kilovatnim turbodizlom.

Glede na enoprostorski značaj vozila je bolj smiselna dizelska ponudba, ki sicer obsega še močnejši 130-kilovatni motor. Z manjšimi lepotnimi popravki ostaja karoserija enaka, ne glede na 5- oziroma 7-sedežno možnost.

Zunanjost, notranjost

S spremenjenimi žarometi, zadnjimi lučmi in prednjo masko je corolla pridobila zgolj spremembo. Najbolj kvaliteten in posebne omembe vreden preskok pomeni nova dvopodročno delujoča klimatska naprava, sicer pa ostaja notranjost enako prostorna in funkcionalna. Znova lahko poudarimo izredno razsežen drugi par vrat, ki s širokim kotom odpiranja omogoča lahkoten dostop. Zunanja sedeža druge vrste nudita dovolj udobja, tudi za višje postave, srednji pa zadovolji tiste bolj suhe. Sicer pa se še vedno vsak sedež pomika vzdolžno in po naklonu naslonjala, vedno pa hvalimo impulzni varnostni pomik vseh stekel, ki se povsem skrijejo v vrata.

Vozne lastnosti

Tu res ni kaj dodati k že napisanemu, oziroma lahko le ponovimo dosedanje ugotovitve o kompromisu med udobjem in zanesljivo lego na cesti. Kar smo pohvalili in nad čem smo "zavihali nos", si lahko preberete v našem predhodnem testu takšnega vozila, kot ponavadi smo pod povzetkom dodali ustrezno povezavo.

Zmogljivosti, poraba

Glede porabe to pot navajamo, da znaša povprečno 6,7 litra na sto kilometrov, pri čemer upoštevamo naš 140-kilometrski mestno-podeželsko-avtocestni testni krog. Pri načinu obračunavanja več kot leto dni nazaj smo jemali v obzir celotno testno kilometražo, pri čemer niso bili vedno dani enaki pogoji (prevladovanje mestne vožnje, premiki vozil med foto in video obdelavo ...). Tako nam je na primer enako motorizirana corolla verso dve leti nazaj porabila 7,6 l/100 km (pa tudi to je pohvalno). 136 KM bi moralo zadostovati večini uporabnikov, saj pomeni skoraj dvesto na uro in deset sekund do sto. Kdor pri tem enoprostorcu poseže po 177 konjih, ga že skoraj lahko štejemo med ekstremne veseljake.

Cena, tekmeci

Odkar smo nazadnje omenjali tekmece med srednjimi enoprostorci, so se le-ti nekoliko okrepili, prenovili, tudi kakšna nova generacija se je pojavila. S ceno 25.000 evrov, kolikor velja dizelska corolla verso z opremo sol in testnimi dodatki (kovinska barva, parkirni senzorji, alarmna naprava), mora Toyota tekmovati z marketinško poimenovanimi dizli, ki so po abecedi razvrščeni takole: CD (mazda 5), CDTi (zafira), dCi (scenic), HDi (C4, deloma 307 SW, kmalu še 308 SW), TDCi (C-max) in TDI (altea XL, touran).

Ne spreglejte