Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 11. 2007,
14.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 23. 11. 2007, 14.56

8 let

Peugeot 207 SW 1,6 16V

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Karavanski peugeot 206 je na trg prišel šele štiri leta za običajno različico. Karavana tega razreda pravzaprav ni nihče pričakoval, zato se Peugeotu tudi ni mudilo.

Na 207-ico SW tako dolgo ni treba čakati, prav tako pa najbrž ne bo veliko tistih, ki bi vihali nosove nad njegovo obliko, ki je, vsaj po našem mnenju, precej bolj všečna od predhodnikove.

Zunanjost, notranjost

Zadek se nam zdi precej manj karavansko "škatlast", pa tudi dodatki, kot so narebrane zadnje luči, steklen V (ob pogledu iz boka) in strešne letve naredijo avtomobil bolj dinamičen. SW je od navadne dvestosedmice daljši za 12 centimetrov, kar se pozna pri prostornini prtljažnika. Pri slednjem je tudi tokrat mogoče odpreti zgolj zadnje steklo, kadar bi vanj pospravili kakšen manjši predmet. Pohvalimo lahko še enostaven način zlaganja naslonjal v povsem ravno dno, pri čemer bo prtljažnik zmogel pogoltniti več kot 1400 litrov prtljage. Všeč nam je tudi aluminijasta zaščita, ki pravzaprav omogoča, da težje tovore kar potisnemo v prtljažnik in sicer brez bojazni, da ga bomo popraskali. Kar se tiče ostalih elementov, je SW skoraj povsem enak navadni dvestosedmici, razlika je le ogromno strešno okno, ki avtomobil navidezno naredi prostornejši.

Vozne lastnosti

207 SW nima športnih ambicij, a vseeno ponuja sedeže s precejšnjim bočnim oprijemom, bele merilnike in lego, ki je dovolj suverena oziroma zanesljiva, nagibanja pa tudi ni veliko. Po drugi strani SW ne šepa niti pri udobju, moja Maja je pohvalila prostornost, avtomobil se ji je zdel prijetno tih, pravi tudi, da je dobro blažil tresljaje zaradi slabega cestišča.

Zmogljivosti, poraba

Bencinski motor v nosu tega zelenega levčka sicer ne rjove prav močno, kar pa od 1,6 litra niti ne gre pričakovati. Do pretiranega priganjanja mu namreč ni, odlično pa se obnese takrat, ko avtomobil peljemo bolj umirjeno. Takrat je namreč lepo tih, zdi se več kot dovolj zmogljiv, predvsem pa je pozitivno presenetila poraba goriva. Družinica se bo recimo na izlet lahko peljala s povprečno porabo okoli sedmih litrov na sto kilometrov, če zraven vštejemo še nekaj mestne vožnje, avtoceste in hitreje prevoženih kilometrov (kot pri našem testnem krogu), pa se bo poraba vrtela malo pod osmimi litri.

Cena, tekmeci

207 z nahrbtnikom prav veliko tekmecev nima. Najbližja konkurentka je fabia combi, v kratkem pa bo na ceste zapeljal še clio grandtour. Gre za razmeroma majhne avtomobile, ki vseeno ponujajo precej prostora, da bodo zadovoljili številne družinske potrebe.

Ne spreglejte