Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 12. 2015,
20.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 4. 12. 2015, 20.51

8 let

Honda XL 1000 VA varadero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Honda varadero ni ne konceptualno, ne oblikovno zadnji krik mode, a z uporabnostjo, zanesljivostjo, udobjem, voznimi lastnostmi in ceno je odlična izbira za kakršnakoli potovanja – tudi v dvoje.

Agresiven videz

Honda varadero je resen motocikel – velik in težek, že na pogled kaže, da to ni igračka, s katero bi se lahko šalili. Obenem pa vetrna zaščita in zajeten sedež ter posoda za gorivo pričajo, da je to motor, s katerim lahko potujemo zelo daleč. Širok sedež pomeni, da bodo nižji komaj segli do tal in imeli težave v mestu, a na potovanjih, katerim je motocikel namenjen, sedimo izredno udobno, predvsem pa je pomembno to, da ko želimo iztegniti utrujene noge, z njimi ne drsamo po tleh.

Stara zasnova, sodobni užitek

Zasnova motocikla ni zadnji modni krik, a vse, kar je na njem, je funkcionalno in služi svojemu namenu. To je udoben, neuničljiv motocikel z ravno pravo zalogo moči in veliko avtonomijo. Petindvajsetlitrska posoda za gorivo zadostuje za najmanj 300, če smo prijazni, pa tja do 400 kilometrov. Po zaslugi elektronskega vbrizga goriva je sedaj pri varaderi poraba bistveno skromnejša kot pri prvih izpeljankah. Na našem testnem krogu ni presegla šest litrov na sto kilometrov.

Motor, ki skriva svojo maso

Z več kot četrt tone mase je ta potovalni terenec seveda veliko bolj potovalni kot terenski, čeprav bo zmogel vse, tudi neutrjene podlage cest, na katerih se je dovoljeno voziti v sodobni zahodni civilizaciji. Vsekakor je idealen motocikel za načete slovenske ceste. Predvsem pa je neverjetno, kako se tako težek motor pelje tako lahkotno. Ko ga premikamo na mestu se pošteno pretegnemo, a ko ga vozimo s presenetljivo lahkotnostjo, praktično sam pada v ovinke. Tudi pri hitrih ovinkih ostaja stabilen, seveda pa pri takem tipu motocikla ne smemo in večinoma tudi ne želimo takšne togosti kot pri kakšnem superšportniku.

Pravšnje zmogljivosti za potovalnik

Varadero poganja litrski dvovaljnik s hladilniki, postavljenimi ob strani. Slabih sto "konjičev" in približno toliko njutonmetrov navora je dovolj za hitro potovanje in varno prehitevanje, obenem pa dovolj malo, da nas ne straši in utruja, pa tudi tresljajev motorja praktično ne čutimo. V tem duhu so tudi zavore – pri Hondi smo običajno navajeni na bolj športen "ugriz" v zavorne kolute, a tisti, ki se odločajo za varadero, običajno niso "tiščači", zato več zavorne moči ne bodo potrebovali. Pomagal pa jim bo kombiniran protiblokirni zavorni sistem.





Ne spreglejte