Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 12. 2015,
18.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 2. 12. 2015, 18.22

8 let

Ford galaxy 2,0 TDCi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ford galaxy spada med največje evropske enoprostorce. Ima odlično podvozje, varčen in zmogljiv motor ter dober menjalnik. Njegova šibka točka pa je vsekakor visoka cena.




Osvežena podoba

Prenova je prinesla nekoliko elegantnejšo sprednjo masko, ozaljšano z nekaj več kroma, in svetila LED v zadnjih lučeh. Spremembe so torej minimalne, a kaj drugega kot to sploh ni bilo pričakovati, saj galaxy že prej po oblikovni plati ni zaostajal za konkurenco. Po našem mnenju velja za enega najlepših tovrstnih izdelkov na trgu. Še vedno pa pogrešamo drsna vrata, saj bi po našem mnenju avtomobil tega velikostnega razreda preprosto to moral imeti.

Drugačna armaturna plošča

Bolj vidna sprememba je v notranjosti. Pri Fordu so se očitno odločili, da bosta odslej oba velika enoprostorca (s-max in galaxy) imela enako zasnovo armaturne plošče. Pred prenovo je imel namreč galaxy navzdol zaključeno sredinsko konzolo, zdaj pa je podaljšana z držali za pijačo in velikim naslonom za roko. Občutki za volanom so zaradi tega nekoliko bolj "avtomobilski", kar je pravzaprav dobro in prijaznejše do voznika.

Nagibanje je čutiti, a …

Galaxy se pelje kot tipičen ford. Avto zanesljivo "čepi" na cesti in le nagibanje karoserije v ovinkih daje slutiti, da se vozimo v enoprostorcu s sedmimi sedeži. Dinamična vožnja mu torej ni tuja, a veliko bolje se počuti na mirnem družinskem križarjenju.

Veliko prostora

Kot smo že omenili, spada galaxy med največje enoprostorce na evropskem trgu. Družbo med največjimi mu je nekaj časa delal zgolj grand espace (C8, 807 sta nekoliko krajša in manj prostorna), zdaj pa sta se jima pridružila še dvojčka sharan in alhambra. Vsi štirje presegajo dolžino 4,8 metra in ob podrtih sedežih ponujajo krepko prek dva tisoč kubičnih decimetrov prtljažnega prostora (galaxy 2325, sharan/alhambra 2297 in grand espace 3050).

Zmogljiv motor

Testni avtomobil je bil opremljen z najmočnejšim dizelskim agregatom v ponudbi. Dizelski motor s 120 kilovati je za tega enoprostorca zelo dobra izbira. Avto precej suvereno potegne, s sedmimi potniki na krovu se ne ustraši nobenega klanca, pri tem pa sploh ni pretirano žejen. Powershift menjalnik pa deluje kot pika na i. Z njim vožnja resnično postane udobna in lahkotna.



Ne spreglejte