Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2015,
18.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 10. 12. 2015, 18.03

8 let

BMW R 1200 R classic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bavarski klasični nagec BMW R 1200 R zdaj ponuja tudi različico z naperami in izpopolnjenim pogonskim agregatom ter skupaj s sodobnimi elektronskimi rešitvami ohranja neverjetno vozniško veselje.

Sodobnost sreča klasiko

BMW R 1200 R je železni repertoar bavarskega proizvajalca motociklov – ikona, ki že dolgo izstopa z ogromnim pogonskim sklopom, preprostimi linijami in prepričljivimi voznimi lastnostmi. Z modelom classic se zdaj še bolj vrača v klasične vode, toda po drugi strani se ponaša z najsodobnejšimi, tudi elektronskimi rešitvami in pomagali.

Kaj je klasičnega?

Nekaterim bokser z zračno-oljnim hlajenjem deluje zastarelo, toda resnica je nasprotna. Ta pogonski agregat z nizkim težiščem je najsodobnejši dvovaljni bokser na planetu. Ponaša se z idealno krivuljo navora in majhno porabo goriva ter že izpolnjuje bodoči ekološki normativ Euro 4. Oblikovno se classic ponaša s klasičnimi naperami, klasično armaturno ploščo, kromiranimi ogledali in izpušnim loncem.

Kaj je novega – sodobnega?

V pogonskem agregatu rezgeta en "konjič" več, izpušni sistem se ponaša z ventilom za čistejši izpuh, lepšo krivuljo navora in boljši zvok. Krmilo je dobilo blažilec, posoda za gorivo pa novo všečno barvno kombinacijo. Sicer R 1200 R ostaja takšen, kot je bil, in prav to je pri tem motociklu najlepše. Elektronika še naprej nadzoruje zdrs pogonskega kolesa pri pospeševanju in obeh pri zaviranju, omogoča nastavitve trdote vzmetenja, tako da motocikel ostaja klasičen samo po zasnovi in videzu, sicer pa je, kot se za BMW spodobi, kar se da sodoben stroj.

Klasična lepota in sodobna vozniška dinamika

Pelje se korak pred konkurenco. Seveda to ni motocikel presežnikov pri pospeševanju ali nagibanju, toda nizko težišče v kombinaciji s telelever sprednjim vzmetenjem skrbi za tekoče in gladko spreminjanje smeri, brez dviganja in posedanja ob uporabi plina in zavore. Obenem pogonski agregat pospešuje tako zvezno, da si boljše težko želimo. Seveda se občuti nekaj tresljajev tako velikega dvovaljnika in kardanskega prenosa, a to je značajska lastnost tega motocikla, ki lastnika zagotovo ne bo motila.



Ne spreglejte