Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Četrtek,
13. 12. 2007,
23.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 13. 12. 2007, 23.44

8 let

Bologna motorshow 2007

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odločitev, da se ob petih zjutraj v na pol spečem stanju odpeljemo proti Bologni, se je nedvomno obrestovala.

Prvo presenečenje je bilo pomanjkanje sicer tipičnega kaosa pri parkiranju in pri pridobitvi novinarskih akreditacij. Naša tričlanska ekipa se je v "italijanskem duhu" lotila popolnoma nesistematičnega "prečesavanja" hal, kjer smo imeli kaj videti. Na vsakem koraku avtomobili, ženske, kitajski ponaredki.

Nekaj novosti

Večino razstavljenih vozil smo že videli. Znamke so razkazovale svoje stare in malo manj stare koncepte (kar pa še ne pomeni, da niso bili zanimivi), vsakih nekaj hal pa smo bili priča tudi novostim. Veliko pozornosti je pritegnila evropska premiera Hyundajevega malčka i10, Citroen, Peugeot in Fiat so pokazali še vedno zelo sveže trojčke: nema, bipperja in fiorina, Renault je predstavil grand modusa, vsi ostali pa so pod žaromete postavili svojo trenutno paleto vozil z že omenjenimi atraktivnimi koncepti na čelu.

Organizirana zmešnjava

Bolognski motorshow predstavlja zanimivo alternativo ostalim velikim avto-salonom. Za Slovence po eni strani zaradi relativne bližine, po drugi pa zaradi vzdušja, vključenosti obiskovalcev v dogajanje (lepo število off road poligonov, prevažanje po mini dirkalni stezi ...). Če smo od denimo ženevskega ali pa frankfurtskega salona vajeni popolne organiziranosti in discipline, v Bologni vse skupaj poteka v nekoliko bolj sproščenem duhu. Razstavni prostori manjših znamk so pomešani s ponudniki dodatne opreme, vsakih nekaj metrov smo videli enega od Ducatijevih dirkalnikov Caseya Stonerja, par korakov stran pa smo "občudovali" nekatere kitajske znamke, ki se na moč trudijo posnemati "velikane". Videli smo kitajsko "mazdo BT-50", "toyoto land cruiser", in nekaj, kar je sumljivo spominjalo na BMW X5.

Razburljivi poligoni

Poligoni so pravzaprav značilni za vse večje in celo manjše avto-salone, vendar v Bologni pridejo daleč najbolj do izraza. Pravzaprav so rdeča nit celotnega dogajanja. Dirkalni duh je prisoten povsod. Znamka Subaru je svoje znanje kazala kar na dveh lokacijah. Z novimi imprezami STI so so bahali na pomanjšani dirkalni stezi, nekaj metrov stran pa so foresterji in tribece razkazovali svoj talent na improviziranem off road poligonu prekritem s snegom. Z zapleteno postavitvijo poligona se je je ponašala tudi znamka Land Rover, pri Hondi so z najbolj športnimi civici vozili okoli količkov, največ prahu pa so seveda dvignili Italijani. Na stezo so pripeljali štiri alfe 8C, ki so že ob devetih zjutraj s svojim zvokom prebudile in prijetno razburile vse na sejmišču.

Še pridemo

Bologna je blizu, dogajanje je pestro, lepotice, ki so se sklanjale nad pločevino so jemale dih. Kdor utegne, naj si vzame dan časa in se odpelje pogledat odličen "show". Še nasvet. Ker se vse skupaj dogaja na italijanskih tleh, pomeni, da so se domači razstavljalci najbolje potrudili pri razkazovanju svojih vozil in lepotic, zato ogled hal št. 19 in 20 priporočamo za konec. Kot posladek.

Ne spreglejte