Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 3. 2019,
16.03

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

promet promet cesta

Četrtek, 21. 3. 2019, 16.03

5 let, 1 mesec

promet

Štajerska avtocesta znova prevozna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Varnostna razdalja avtocesta | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Štajerska avtocesta je med priključkoma Celje - center in Dramlje proti Mariboru zopet prevozna. Ostaja daljši zastoj. Obvoz za osebna vozila je možen po cesti Žalec/Arja vas-Celje-Vojnik-Slovenske Konjice ali Žalec-Celje-Šentjur-Dramlje. Povsod nastajajo zastoji, poroča prometnoinformacijski center.

Po prvih informacijah policije je bilo v nesreči udeleženih več vozil, tri osebe pa so poškodovane, vendar nihče huje. "Promet v smeri Hoč poteka preko bencinskegaservisa, v smeri proti Mariboru pa preko Vodovodne ulice," so še sporočili s policije.

Policija še svetuje, da o zapori ceste obvestite javnost, jim predlagate izbiroalternativnih poti in jim svetujete strpnost ter upoštevanje navodilpolicije in vzdrževalca ceste.

Obvoz za osebna vozila je možen po cesti Žalec/Arja vas-Celje-Vojnik-Slovenske Konjice ali Žalec-Celje-Šentjur-Dramlje. Povsod nastajajo zastoji, poroča prometnoinformacijski center.

Stanje na cestah:

 

Mejni prehodi:

Zaradi divjadi številne nesreče na cestah

Maribor/Nova Gorica, 21. marca - Policisti v zadnjih dneh beležijo povečano število prometnih nesreč, v katerih je bila udeležena divjad. Zato pozivajo udeležence v cestnem prometu, še posebej voznike enoslednih vozil, k večji previdnosti.

Mariborski policisti so v 24 urah obravnavali kar 15 prometnih nesreč, v katerih je bila udeležena divjad. "Povečano število tovrstnih prometnih nesreč smo beležili tudi v preteklih dneh. Zato vse udeležence v cestnem prometu, še posebej voznike enoslednih vozil, opozarjamo na možnost pojava divjadi na cesti ter jih pozivamo k povečani previdnosti," so danes sporočili z mariborske policijske uprave.

Ob tem so pojasnili, da je o trku z divjadjo treba obvestiti regijski center za obveščanje na telefonsko številko 112. Če je divjad poginila, jo bo odstranil pristojni higienik ali vzdrževalec ceste, v kolikor je divjad ostala živa, pa jo bodo pristojni lovci skušali izslediti in ji pomagati. Če ne bo drugega izhoda, ji bodo na human način skrajšali trpljenje, ki bi bilo posledica poškodb.

O nesreči z divjadjo so danes poročali tudi s Policijske uprave Nova Gorica. V sredo zvečer je vozniku osebnega avtomobila v bližini ene od stanovanjskih hiš v naselju Bilje skočila pred vozilo srna. Vozilo jo je zadelo, žival pa je nato zbežala neznano kam. Policisti so tako primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Kot so izpostavili na novogoriški policijski upravi, se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih ali jutranjih urah. Udeležence v cestnem prometu opozarjajo, da na odsekih, kjer je možen prehod divjadi čez cesto oziroma poteka cesta mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Ne spreglejte