SiolNET. Avtomoto Promet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prometna varnosti skozi oči prvošolcev

1

termometer

Na pot v šolo se je danes podalo tisočero šestletnikov, ki bodo stalni soudeleženci v prometu. Zanimalo nas je, ali se zavedajo nevarnosti na cesti in kaj je na tem področju naredila država.

Skoraj 20 tisoč novih stalnih udeležencev v prometu

Od danes se na poti v šolo po pločnikih in cestah sprehaja 18.300 prvošolcev. Zato smo se s kamero podali za njimi. Zanimalo nas je, ali že vedo kaj o varnem gibanju v prometu in o nevarnostih, ki prežijo nanje. Večina je s prometnimi pastmi seznanjena, predvsem pa se bo večina tako ali tako v šolo vozila na zadnjih sedežih avtomobilov. Ne smemo pa pozabiti niti na to, da o varnosti v resnici vedo več, kot so pod stresom prvega šolskega dne znali povedati.

Kaj pravi stroka?

Za varstvo otrok je vsaj v prvih šolskih dneh dodatno poskrbljeno. Na pomembnejših križiščih so policisti, mnogo prostovoljcev pomaga v bližini šol, otroke pa spremljajo starši ali bližnji sorodniki. Vozniki avtomobilov so pod vplivom varnostnih akcij in pod budnejšim očesom radarskih naprav. A bistvena je seveda še vedno prometna vzgoja otrok doma, v letih pred prvim šolskim dnem. Z ministrom za šolstvo in šport smo se pogovarjali o tem, kaj je novega na področju osnovnošolske varnosti in kaj je drugače od časov, ko je v šolo hodil on.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin