SiolNET. Avtomoto Promet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Moramo pomagati!

1

termometer

S prižiganjem svečk v številnih krajih po Sloveniji bomo danes zaznamovali jutrišnji svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč.

Vsako leto na svetu v prometnih nesrečah umre 1,3 milijona ljudi, kar 50 milijonov pa je ranjenih. Na slovenskih cestah je od leta 1991 umrlo 6.450 ljudi, ranjenih pa jih je bilo skoraj 230 tisoč. V zadnjih letih se ta "črna" statistika izboljšuje tudi zaradi vse strožje prometne zakonodaje. Ste že bili kdaj v položaju, ko ste morali pomagati ponesrečencem prometnih nesreč, bi se sploh upali in znali pomagati, smo povprašali nekatere znane Slovenke in Slovence.

"Nikoli nisem bil v položaju, ko bi moral pomagati ponesrečencu, zagotovo pa bi pomagal!"

"Pred leti sem bil priča hudi nesreči motorista. Skupaj s še nekaterimi smo mu pomagali do prihoda reševalcev. Žal je še isti dan umrl v bolnišnici. Sicer pa pomagati/ustaviti v takih primerih sploh ne bi smelo biti vprašanje, čeprav razumem, da ne gre le za to, da ljudem ne bi bilo mar, ampak se preprosto ustrašijo."

"Seveda bi se upal pomagati ponesrečencu. Sem se pa tudi že znašel v takšnem položaju, čeprav nas je bilo ob prometni nesreči več statistov, ki smo želeli pomagati. Dobro se zavedam tega, da mora človek pomagati!"

"Nisem še bil v takšnem položaju, da bi pomagal. Vsak, ki se znajde v takšnem položaju, pa mora pomagati ponesrečenemu!"

"Sodeloval sem kot priča v prometni nezgodi v Celju, poklical policijo in se prijavil kot očividec nesreče. Vse skupaj se je končalo z zaslišanjem mene kot priče."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin