Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 11. 2008,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Volkswagen golf

Petek, 7. 11. 2008, 9.52

8 let

Volkswagen golf

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Življenska doba vozil se krajša. Novi volkswagen golf je nasledil predhodno, se pravi peto generacijo po "vsega" petih letih. Oblikovno je ostal golf, vsebinsko pa je odskočil za stopničko višje.

Krajši, a širši

Golf je krajši za 6 milimetrov in za 34 milimetrov nižji, 27 milimetrov pa je pridobil na širini. Oblikovalci niso pretirano spreminjali oblike, ki je sprva predstavljala unikat, z leti pa je postala simbol. So pa sprejemali poteze drugih hišnih modelov: strešna linija je povzeta po sciroccu, merilniki in volan so iz passata CC, zadnje luči spominjajo na touarega. Kot rečeno pa je v vsem skupaj še največ – golfa samega.

Novosti

Pri uvozniku ponavljajo besede proizvajalca in napovedujejo novega golfa kot najboljšega vseh časov. Superlative opravičujejo s kakovostjo, z akustičnim udobjem, z inovativnimi menjalniki, z najsodobnejši motorji, z izboljšano varnostjo in z asistenčnimi sistemi: dinamično uravnavanje podvozja, avtomatski parkirni sistem, kamera, samodejno uravnavanje razdalje ...

Tri stopnje opreme plus dodatki

Po nazivih že od prej znane opreme trendline, comfortline in highline nudijo več kot doslej, predvsem pa je izpopolnjena dodatna oprema. Le-ta vključuje elemente iz višjih razredov (poleg zgoraj navedenih še: akustični sistem dynaudio excite, prilagodljiva biksenonska žarometa, radio-navigacijski sistem, usnjeno oblazinjenje vienna ...).

Bolj varčni motorji in DSG

1,6-litrski motor ostaja, glavnino bencinske ponudbe pa tvorita 1,4-litrska TSI-ja (122 in 160 KM). Tudi 2-litrski dizli ponujajo dve različni moči – 110 in 140 KM. Ročni menjalniki so praviloma 6-stopenjski, 5-stopenjske vgrajujejo le pri 1,6-litrskem bencinskem motorju in 2-litrskem TDI-ju (110 KM). Klasične samodejne menjalnike s pretvornikom navora so nadomestili s 6- in 7-stopenjskimi DSG menjalniki.

2500 na leto

Tolikšno letno prodajno številko pričakujejo pri podjetju Porsche Slovenija. Razmerje med dizelskimi in bencinskimi različicami naj bi se gibalo med 80/20 in 70/30. Za najcenejšega golfa, to je 1,6 trendline je treba odšteti 15.954 evrov - ampak trivratnega. Petvratni z električnim pomikom stekel je 878 evrov dražji. Glede na pripadajočo opremo (ESP, klima, sedem zračnih blazin, radio s CD in mp3 predvajalnikom …) je novi golf za skoraj 700 evrov cenejši od primerljivega predhodnika. Cenovno najvišje, in sicer do 24.142 evrov, seže 2,0 TDI highlane s samodejnim 6-stopenjskim DSG menjalnikom. Močnejši dizelski motor z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom je za doplačilo 1670 evrov mogoče opremiti s štirikolesnim pogonom. V letu 2009 bo ponudba golfov takole izpopolnjena: 1,6 TDI - 90 KM (marec), GTI 2,0 TSI - 210 KM (april), GTD 2,0 - TDI 170 KM (april) in BlueMotion z 99 g CO2/km (junij).

Ne spreglejte