Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 8. 2022,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Bolt

Natisni članek

advertorial mikromobilnost električni skiro Bolt

Petek, 5. 8. 2022, 7.00

2 meseca, 1 teden

Varnost ni cilj. Je potovanje.

Vsebino omogoča Bolt

Pri varnosti ni ciljne postaje. Gre za nenehni maraton, pot z mnogo ovirami, ki jih morate premagati – kar zahteva stalen trud in prisotnost.

V številnih evropskih državah je že nekaj časa na ulicah večjih mest mogoče videti e-skiroje z oznako Bolt.  | Foto: Bolt V številnih evropskih državah je že nekaj časa na ulicah večjih mest mogoče videti e-skiroje z oznako Bolt. Foto: Bolt

Leta 2022 mineva četrto leto od začetka predstavitve Boltovih električnih skirojev. V tem času je podjetje svoje delovanje razširilo na več kot 200 mest po Evropi, zdaj tudi v slovenska mesta.

Bolt ponuja cenovno ugodno, dostopno in trajnostno rešitev problema za zadnji kilometer, ki jo bodo cenili tako potniki kot skupnost. Tako kot trajnost je tudi zagotavljanje varnosti v središču Boltovega poslanstva. Ključna Boltova vrednota je, da so uporabniki na prvem mestu pri vsem, kar podjetje počne.

Sposobnost prilagajanja nenehnim spremembam na področju varnosti je tisto, zaradi česar je Bolt vodilni na področju mobilnosti.

Varnost je na prvem mestu

Bolt bo za zdaj v Sloveniji ponujal storitev uporabe e-skirojev v Ljubljani. | Foto: Bolt Bolt bo za zdaj v Sloveniji ponujal storitev uporabe e-skirojev v Ljubljani. Foto: Bolt

Bolt postavlja varnost v središče svojega upravljanja električnih skirojev, zato je prednostna naloga podjetja, da so lahko vsi - od voznikov in pešcev do mestnih svetov in skupnosti - brez skrbi, ko električni skiroji Bolt zapeljejo v njihovo mesto.

Ne glede na to, kako varni so Boltovi električni skiroji, je izobraževanje ključnega pomena pri zagotavljanju varne vožnje za vse.

Med vožnjo in uporabo morajo vozniki upoštevati splošna pravila o varnosti električnih skirojev: 

  • Nosite čelado  priporočamo, da imate čelado in jo med vožnjo vedno nosite.
  • Bodite pozorni – preverite promet okoli sebe in začnite vožnjo počasi.
  • Ne vozite pod vplivom alkohola  nikoli ne vozite električnih skirojev pod vplivom alkohola.
  • Spoštujte prometna pravila  med vožnjo z električnim skirojem upoštevajte vse prometne znake. Spoštujte druge potnike.
  • Ne vozite po pločniku – uporabljajte kolesarske steze. Dajte prednost pešcem.
  • Na enem električnem skiroju naj vozi le ena oseba  ne izpostavljajte sebe in prijateljev nepotrebni nevarnosti. Vedno vozite sami!
  • Parkirajte odgovorno – parkirajte električni skiro v bližini kolesarskih stebričkov ali na označenih območjih za parkiranje električnih skirojev.
  • Ne ovirajte in ne povzročajte nereda  ne ovirajte dostopnost do pločnikov, avtobusnih postajališč in ne zaparkirajte preostalih električnih skirojev ter koles.
  • Poravnajte se v vrsto – pri parkiranju električnega skiroja vedno uporabljajte temu namenjeno stojalo.

2021 v številkah

Bolt | Foto: Bolt Foto: Bolt

Leto 2021 je bilo Boltovo najbolj delovno leto na področju uporabe električnih skirojev do zdaj. Število voženj z Boltovimi električnimi skiroji se je v primerjavi s prejšnjim letom povečalo za 500 odstotkov.

To pa ni bil edini pozitivni trend, ki ga je podjetje zaznalo.

  • Medtem ko se je skupno število nesreč z električnimi skiroji med letoma 2020 in 2021 skupaj s celotnim številom voženj povečalo, se je stopnja nesreč na 10.000 voženj zmanjšala za 13 odstotkov.
  • Stopnja poškodb na 10.000 voženj se je zmanjšala še bolj – za 26 odstotkov.

Tolikšno zmanjšanje števila nesreč in poškodb kaže, da je Bolt pri svojih nenehnih prizadevanjih za izboljšanje varnosti dosegel napredek, čeprav število voznikov električnih skirojev še naprej narašča.

Bodite odgovorni in upoštevajte varovanje okolja

Bolt | Foto: Bolt Foto: Bolt

Vsi Boltovi električni skiroji so podnebno pozitivni. To pomeni, da iz ozračja odstranimo več ogljika, kot ga izpustimo med proizvodnjo in vzdrževanjem.

Električni skiroji so veliko učinkovitejša alternativa avtomobilom z enim potnikom in porabijo celo manj energije na osebo kot električni avtomobil, ki prevaža tri osebe.

Uporabljajte električne skiroje Bolt za vsakodnevno vožnjo na delo in raziskujte mesta po vsem svetu.

Za več informacij obiščite: www.bolt.eu

Preberite še:

Bolt
Novice "Ljubljana je mesto, kjer mikromobilnost lahko cveti"
Ne spreglejte