SiolNET. Avtomoto Novice
1,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V avtu živel 999 dni: privoščil si je izjemen potep prek Afrike

1,23

termometer

jeep wrangler Afrika
To je bil vsakdan za avstralskega avanturista. Foto: theroadchoseme.com

Avstralski avanturist je predelal jeepa wranglerja in z njim prevozil pod od Aljaske do juga Argentine, nato pa je s tem vozilom obkrožil še celotno Afriko.

Avstralec Dan Grec se je s svojim jeepom wranglerjem odpravil že na dve dolgi potovanji in med njima v avtomobilu tudi spal. Tako je prevozil pot od Aljaske do Argentine, med katero je prečkal 17 držav, nato pa še skozi 35 različnih držav v Afriki. Samo zaradi afriške avanture je prevozil več kot 86 tisoč kilometrov, pot pa je trajala 999 dni.

Pot prek Afrike je bila dolga več kot 86 tisoč kilometrov, Avstralec pa je prečkal 35 različnih držav. Pot prek Afrike je bila dolga več kot 86 tisoč kilometrov, Avstralec pa je prečkal 35 različnih držav. Foto: theroadchoseme.com Predelave wranglerja usmerjene v udobje

Vozil je jeepa wranglerja rubicon iz leta 2011, ki pa ga je pred obema cestnima potepoma ustrezno predelal. Motor je ostal serijski, torej 3,8-litrski motor V6 s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Dodal je spodnjo zaščito motorja, s prilagojenimi blažilniki pa je oddaljenost wranglerja od tal povečal za šest centimetrov.

Več predelav je bilo namenjenih udobju in življenju dobesedno v tem avtomobilu. Na streho je namestil iztegljivo spalno nadgradnjo, v zadnji del pa majhno kuhinjo, gorilnik, 35-litrski hladilnik, iztegljivo streho, manjšo prho in podobno.

Dan Grec ob svojem avtomobilu ob nakupu. Dan Grec ob svojem avtomobilu ob nakupu. Foto: theroadchoseme.com

In wrangler po predelavi za avanturo prek ameriške in afriške celine. In wrangler po predelavi za avanturo prek ameriške in afriške celine. Foto: theroadchoseme.com

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin