Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 10. 2015,
14.20

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Berlingo advertorial Soča

Sreda, 7. 10. 2015, 14.20

2 meseca, 1 teden

Tudi vas poganja adrenalin? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tri dni, pet Berlingov, sedem nagrajencev. Kaj smo dobili? Nova prijateljstva, nepozabna doživetja, adrenalinski konec tedna in neprecenljive izkušnje.

Dogodivščina se je začela, še preden je šlo vse zares. Zbor je bil na Samovi 14 pred salonom Avtomerkur v Ljubljani, kjer je nagrajencem predal ključe povsem novih Citroënovih Berlingov g. Dejan Debernardi, vodja marketinga in oglaševanje v podjetju Citroën Slovenija. Še lepe želje za varno pot ter nepozaben konec tedna in karavana je krenila proti severu.

Vozi me Berlingo v daljaveee …

Ne sicer vlak, ampak Berlingo, ki je to odlično opravil. Razvajal je s prostorom, pa z udobno vožnjo, z glasbo, veselo druščino, pa z lepimi razgledi na prelazu Vršič. Slaba napoved se je umaknila zlatemu popoldanskemu soncu, ki je prav oblil vrhove Mangarta in okoliških gora. Vzdušje je bilo z vsakim kilometrom boljše in tudi če bi prekle padale, ga ne bi nič pokvarilo. Dolina Lepena je lepo sprejela to pisano druščino in jo popeljala naprej mimo kampa Klin ob toku smaragdne kraljice Soče do Nomadske vasi. Idilična gozdna jasa s kočo, šotori in z zunanjim ognjiščem je že čakala z zakurjenim ognjem in medico za dobrodošlico.

"Kje bomo spali?"

Dobro vprašanje. In hkrati prva naloga. Na izbiro je bilo kar nekaj ponudbe, ena boljša od druge, izid pa je bil tak, da sta dve osebi spali v koči, tri v šotoru in dve na napihljivi blazini v Berlingu! Ogenj, vznemirjenost, klepet in noč je počasi povabila k spanju, saj sta naslednja dva dneva obljubljala marsikaj, predvsem pa zavidljivo dozo adrenalina.

Sobota je dan za …

… soteskanje in zip-line! Fratarica je soteska, kjer tudi najhrabrejši na debelo pogoltnejo slino, ko gre zares. Neoprenske obleke, čelade in plezalne pasove so si izbranci hrabro nadeli in zagrizli v strm klanec, ki je po pol ure pošteno zagrel telo, da ga je ledena voda upravičeno hladila. Ampak ob takem navalu adrenalina niti niso čutili mraza, temveč samo izziv. Prvi tolmun nas je vodil k drugemu, ta tretjemu in tako naprej, vsak je zahteval več poguma in osredotočenosti. Zadnji slap, Parabola, je bil iniciacija v hrabre ljudi. 47 metrov višine le ni mačji kašelj.

Popoldne je prineslo nove izkušnje. Rob doline Krnica na 1.400 metrih nadmorske višine je prepreden s petimi jeklenicami. Te so bile naslednji izziv in vsak se je spustil petkrat. 3.000 metrov je skupna dolžina jeklenic in najvišja višina 200 metrov na d tlemi.

Si predstavljate, kako premagujete sile in fizika opravlja svoje delo, vi pa le zaupate in se spustite? Do 70 kilometrov na uro dosežete, ko se takole pogumno spustite čez dolino. Noro!

Občutenje vetra na koži in prosto letenje z bingljajočimi nogami nad prepadom je izkušnja, ki te prav gotovo premakne na višjo raven občutenja. Pravilna izvedba pod natančnim nadzorom inštruktorja je bila ključna, kajti to so le ekstremni športi in varnost je na prvem mestu.

Zadnji dve prečenji je otežil dež in močno upočasnil zaviranje s platneno rokavico. Še dobro, da ima Berlingo tako odličen zavorni sistem, da ga niti dež niti karkoli drugega ne tako hitro zmoti!

Zvečer pa … odlična večerja, druženje ob ognju in bodrenje ob bobnanju, saj je nedelja napovedovala še en avanturističen dan.

Oglejte si, kako adrenalinsko so nagrajenci preživeli vikend!

Po brzicah Soče

Rafting je bil uvod v še en lep dan kljub dežju. Sprva miren del rečnega toka je bil ravno dovolj dolg, da so udeleženci pridobili občutek za koordinacijo in usklajeno veslanje. V drugem, vse kaj drugega kot mirnem delu reke, je vrag odnesel šalo. Voda je pošteno zalivala čoln in nekatere od nagrajencev skoraj odplaknila med brzice. Ampak konec dober, vse dobro.

Tudi Berlingi so bili deležni razvajanja – v Podbrdu so jih naložili na vlak in se skozi predor zapeljali do Bohinjske Bistrice. Kratek postanek je karavana naredila še na Bledu in nepozaben konec tedna zasladila s kremšnito.

Vsi skupaj pa so bili enotnega mnenja, da so Berlingi prepričali na vsakem kilometru v vsakem pogledu: s prostorom, udobjem in avanturističnem srcem.

Ne spreglejte