Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2013,
13.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Honda Moto Avtomoto

Četrtek, 19. 9. 2013, 13.25

8 let

Trgovci, treba bo zavihati rokave!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Časi, ko so ljudje drli v trgovine in "ropali" police, so mimo. Danes se je treba za to, da prodaja raste, odločati za moderne prijeme, iti med ljudi, se predstaviti.

Se spomnite časov (seveda se, saj ni tako dolgo tega), ko se v trgovinah police niso šibile pod enim in istim izdelkom različnih imen in znamk, ampak smo imeli na izbiro le eno maslo, eno čelado ali pa Tomosov moped. Takrat je bil nakup preprost, zbral si denar, vstopil in kupil. Pika.

Danes se police šibijo pod težo, takšni in drugačni izdelki pa so na voljo v neomejenem številu. Ampak v času recesije je težava drugje, ljudje nimajo denarja oziroma se zato, da ne padejo v skušnjavo, trgovin oziroma salonov izogibajo kot hudič križa. Prodajalci in uvozniki zato uporabljajo nove, sodobne tržne prijeme. Prodajo in promocijo preselijo med ljudi ter predstavijo svoje izdelke v sodelovanju z drugimi prodajalci in izdelki.

V Ljubljani smo videli primer, ki ga lahko imenujemo kar primer dobre prakse. Hondin trgovec je svoje motocikle in tudi motoristično opremo postavil v izložbo velikega trgovca z oblačili v središču Ljubljane ter tako prispeval k prepoznavnosti znamke oblačil, ki jo ta trgovec trži. Hkrati so danes na ploščadi predstavili tudi svoje motocikle in obenem priredili prijetno tematsko obarvano druženje.

Sergej Petkovšek, vodja prodaje AS Domžale, je za nas povedal: "Seveda smo z veseljem sodelovali pri promociji oblačil in konec koncev tudi naših motociklov. V izložbo smo že pred dobrim mesecem postavili motocikel, odet v dirkaške barve moštva MotoGP. Zanimiv je bil takojšen odziv, ko so na primer otroci mamicam šepetali na uho: 'Mami, poglej, Marquezov dirkalnik.' Seveda smo veseli takšnega sodelovanja, vsi motoristični trgovci smo locirani zunaj središča Ljubljane in prav je, da se na takšen način vrnemo in popestrimo dogajanje."

Ne spreglejte