Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
14. 4. 2024,
20.53

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,73

Natisni članek

Nedelja, 14. 4. 2024, 20.53

3 mesece, 1 teden

Paralelni relikros v Logatcu

Tale posnetek iz Logatca ni pospešen #video

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,73

Najhitrejša voznika včerajšnje dirke v Logatcu sta bila Tom Nemarnik in Nejc Trček, ki sta na asfaltni podlagi uprizorila osupljivo hitre vožnje z malimi crosskarti za avtokros.

Tom Nemarnik je zmagal v skupni razvrstitvi in tudi v svoji Diviziji 3. | Foto: Gregor Pavšič Tom Nemarnik je zmagal v skupni razvrstitvi in tudi v svoji Diviziji 3. Foto: Gregor Pavšič Včeraj so v Logatcu izpeljali prvo letošnjo dirko za državno prvenstvo v avtomobilskem športu. To je bil tako imenovani paralelni relikros, kjer so včeraj pričakovano prevladovali majhni crosskarti za avtokros. Ti imajo zmogljive motorje, so okretni in lahki, skupaj z ustreznimi pnevmatikami za asfalt pa lahko zelo hitri tudi na asfaltu.

Dirko v skupni razvrstitvi je dobil Tom Nemarnik pred Nejcem Trčkom, njuno vožnjo lahko vidite v zgornjem videu. Skupno je bil tretji Klemen Trček (renault clio), v prvi peterici sta bila še Andrej Čuk (renault clio rally5) in Jan Mrevlje (honda civic).

Še pred tem so izpeljali dirke po posameznih divizijah:

Divizija 1: Jan Mrevlje (honda civic), Aljoša Makarovič (zastava yugo), Janez Jesenko (suzuki swift), Kristian Klavžar (zastava yugo), Aleš Žakelj (zastava yugo) …

Divizija 2: Andrej Čuk (renault clio rally5), Klemen Trček (renault clio), Aleksander Koren (opel kadett C), Nina Bračko Colja (renault clio rally5)

Divizija 3: Tom Nemarnik, Nejc Trček, Vido Komatar (vsi crosskart)

Vrhunci dirke v Logatcu:

 

Ne spreglejte