SiolNET. Avtomoto Novice
1,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Najstarejša tesla tudi najdražja?

Sedem let stara tesla se prodaja za neverjetnih milijon dolarjev #foto

1,03

termometer

Na spletni tržnici eBay se prodaja tesla roadster za milijon ameriških dolarjev, oziroma dobrih 900 tisoč evrov. Gre za enega od le triintridesetih prototipov. Je to naložba ali rop?

1 / 11
2 / 11
3 / 11
4 / 11
5 / 11
6 / 11
7 / 11
8 / 11
9 / 11
10 / 11
11 / 11

Eden od triintridesetih Tesla na e-Bay za milijon dolarjev

Roadsterja, prvi Teslin model, ki se je začel prodajati leta 2008, prodaja uporabnik Jester944, ki vrtoglavo ceno brani z zanimivom komentarjem: "Pomislite, koliko bi danes stal kateri od Ferrarijevih prvih prototipov."

Srebrni športnik, ki je na prodaj, je po trditvah prodajalca eden od triintridesetih prototipnih vozil, od katerih jih je Tesla veliko porabila v namene preizkusnih trčenj.

Baterija je že utrujena …

Za primerjavo: običajni roadsterji se v povprečju prodajajo za okoli 75 tisoč dolarijev oziroma za slabih 70 tisoč evrov. Za primerjavo: običajni roadsterji se v povprečju prodajajo za okoli 75 tisoč dolarijev oziroma za slabih 70 tisoč evrov.

Ima 28.243 prevoženih kilometrov in je, sodeč po fotografijah, v izvrstni formi. Jester944 je njegov tretji lastnik, vozilo v teoriji omogoča do okoli 250 kilometrov neslišnega dosega (novi so ga obljubljali slabih 400 kilometrov).

Lak je nedotaknjen, v odličnem stanju je tudi kokpit, kjer smo hitro opazili še eno posebnost – ročico menjalnika. Velika večina serijskih roadsterjev je namreč na sredinskem grebenu ponujala gumbe. Kupec bo zraven dobil še polnilno postajo napetosti 240 voltov.

Prototip ni bil namenjen javni prodaji in je prvih nekaj let živel kot promocijsko vozilo za krepitev prvih stikov trga s takrat popolno novostjo – električnim športnikom. Prototip ni bil namenjen javni prodaji in je prvih nekaj let živel kot promocijsko vozilo za krepitev prvih stikov trga s takrat popolno novostjo – električnim športnikom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin