Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2008,
12.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2008, 12.48

8 let

Še eni kitajci?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nizozemsko podjetje AutoBinck Holding NV je podpisalo pogodbo s kitajsko znamko Byd. Ne bi o tem pisali, če ne bi imelo to pomena tudi za Slovenijo.

Ta nizozemski velikan je namreč lastnik podjetja Hyundai Avto Trade, torej zastopnika za Hyundai pri nas. Verjetno nam ne bi poslali tega sporočila, če ne bi v njem pisalo tudi to, da je AutoBinck Holding s to pogodbo postal uradni predstavnik znamke Byd na Nizozemskem, na Madžarskem, Češkem, Slovaškem in v Sloveniji.

Sicer pa se danes po večih neuspelih poizkusih v Sloveniji prodaja le ena kitajska avtombilska znamka, imenuje se Shuanghuan - preberite predstavitev njihovega terenca.

Uradno sporočilo za javnost se glasi tako: AutoBinck Holding N.V. je sklenil pogodbo s kitajskim proizvajalcem vozil BYD. Pogodba je bila podpisana junija na sedežu podjetja AutoBinck Holding N.V. v Haggu. AutoBinck Holding N.V. je s tem postal uradni predstavnik podjetja BYD v petih evropskih državah: na Nizozemskem , v Sloveniji ter na Madžarskem, Češkem in Slovaškem.

BYD (Build Your Dreams) je eden izmed vodilnih in najhitreje rastočih avtomobilskih proizvajalcev na Kitajskem. Poleg tega, pa tudi največji svetovni proizvajalec akumulatorskih baterij in vodilni na področju proizvodnje komponent za IT sisteme in mobilno telefonijo.

Podjetje BYD se močno prizadeva postati vodilni proizvajalec avtomobilov, kitajsko znamko pa so predstavili že na kar nekaj avtomobilskih salonih. Njihova najpomembnejša inovacija je Dual Mode system - kombinacija bencinskega motorja in električnega pogona, z možnostjo polnjenja na “domači vtičnici”. BYD igra pomembno vlogo na trgu električnih vozil. V naslednjih letih nameravajo predstaviti popolnoma novo linijo avtomobilov, namenjenih posebaj za evropski trg.

Ob podpisu pogodbe je izvršni direktor (CEO) družbe AutoBinck, gospod Henny van Dijk poudaril, da so izredno zadovoljni in ponosni, da je družba AutoBinck Holding N.V. postala uvoznik vozil BYD na področju Nizozemske, Češke, Slovaške, Madžarske in Slovenije ter dodal, da si od partnerstva mnogo obetajo. Kot vodilni proizvajalec akumulatorskih baterij ima BYD tudi potrebne izkušnje in napredno tehnologijo za uspešno proizvodnjo vozil na električni pogon.

BYD ima svoje tovarne po vsej Kitajski; v Beijingu, Shanghaiju, Xianu in v Shenzhenu. V Shanghaiu in Shenzhenu pa razvojno-raziskovalni center. Po Van Dijkovih besedah je proizvodnja kakovostna in na visokem nivoju, njihovi proizvodi pa so izjemni. Trenutno proizvedejo 250.000 vozil letno, številka pa se bo z aktivno politiko na področju investicij samo še povečevala, svoje pa bo zagotovo prispevala tudi pred kratkim na novo odprta tovarna v Pingshanu.

Začetek prodaje BYD-jevih vozil trenutno še ni znan in bo določen naknadno, je izjavil Van Dijk.

Podjetje BYD je bilo ustanovljeno leta 1995. Na začetku so imeli komaj 20 zaposlenih, ukvarjali pa so se s proizvodnjo akumulatorskih baterij. Danes je v podjetju zaposlenih 100.000 ljudi. BYD ima vodilno vlogo v IT industriji, njihove akumilatorske baterije pa dnevno uporablja kar 17% svetovne populacije. Do leta 2015 želi postati vodilni proizvajalev avtomobilov na Kitajskem, s sedežem podjetja za evropski trg v Rotterdamu.

AutoBinck Holding N.V. je multinacionalno podjetje, ki se poleg uvoza in prodaje vozil različnih znamk, ukvarja tudi s financiranjem ter prodajo dodatkov in nadomestnih delov. AutoBinck Holding N.V. je dvajseta največja neodvisna avtomobilska skupina v Evropi.

Ne spreglejte