Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 10. 2013,
12.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Renault Tovorni Avtomoto

Torek, 22. 10. 2013, 12.23

8 let

"S kangoojem sem svobodna!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Naša zgodba o Renaultovem kangooju, predelanem za prevoz invalidov, je tako navdušila Marijo Jesim, da si je tega kangooja kupila. Po 20.000 kilometrih zdaj pravi, da ji je kangoo spremenil življenje.

Ali niže mobilnost dovolj?

Pravijo, da je avtomobil zgolj prevozno sredstvo, samo orodje za prevoz iz točke A do B. Naj bo, če tako pravijo, a vendarle je ta pločevinasta naprava sposobna osrečevati ljudi. Pa s tem ne mislimo na užitke, ki jih ponujajo konjiči pod motornim pokrovom, že nežna vožnja od A do B lahko osrečuje.

Mobilnost namreč vse prevečkrat jemljemo za samoumevno, vse prevečkrat od vožnje želimo še kaj več! Kot da že dejstvo, da lahko gremo v trgovino, na predstavo, do prijateljev, na izlet, na morje ... ne bi bilo dovolj?

Kako zelo vreden je avtomobil, se zagotovo najbolj zavedajo tisti, ki mobilnost ne uživajo s tako lahkoto.

Zato smo renaulta kangooja, v delavnici Renault Tech prirejenega za prevoz invalidov, lani maja preizkusili v družbi ljudi, ki jim je dejansko namenjen. V naši strokovni žiriji je bila takrat tudi invalidka Marija Jesim. Kangoo jo je med snemanjem naše reportaže tako močno navdušil, da je avtomobil kupila. Poklicali smo jo in poklepetali o občutkih po letu dni uporabe avtomobila ...

"Doblo je bolj neroden in manj udoben kot moj kangoo"

Števec Marijinega kangooja zdaj kaže dobrih 20 tisoč kilometrov. "Peljali smo se tudi na morje, vse do Splita smo šli. Zelo rada se vozim in v tem kangooju mi je res prijetno."

"Se počutite varno?" jo pobaramo. "Zelo!"

"Bi lahko po dobrem letu uporabe tega posebnega vozila karkoli svetovali Renaultovim inženirjem? Kaj vas moti, kaj bi pohvalili?"

"No, z avtomobilom sem izredno zadovoljna. Mi ustreza, ker je majhen, je čisto navaden avtomobil. Sta pa ga preizkusila dva mlada fanta iz našega društva, pa sta med vožnjo po klančini v avtomobil z glavo skoraj zadela v strop. Za visoke je zato bolj primeren fiat doblo, ker je povišan. A meni se zdi bolj neroden, pa tudi udoben ni tako kot moj kangoo. In moj kangoo je tudi veliko bolj luštkan!"

Kangoo je Mariji sploh povsem spremenil življenje. "Avtomobil mi predstavlja svobodo! Zdaj sploh ne pomišljam, grem! Včasih sem morala ves čas prositi za pomoč, zdaj je veliko lažje, ko me lahko pelje praktično kdorkoli od mojih bližnjih, sestra, brat, soseda ... veliko jih je že sedlo za volan tega kangooja in prav noben se ni nad avtomobilom pritoževal!"

Ne spreglejte