Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2008,
9.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Renault Družinski Avtomoto

Petek, 25. 1. 2008, 9.24

8 let

Renault clio grandtour

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Renault je s predstavitvijo novih modelov pri nas izvedel pravo "grand ofenzivo". Podobno kot laguna in modus se je tudi clio okitil z dodatkom "grand" in postal grandtour.

Povečani clio prihaja kot odgovor na konkurente, kjer zlasti izstopata škoda fabia combi in peugeot 207 SW. Sicer pa grand pri cliu pomeni prirastek za 216 milimetrov, za toliko je namreč daljši zadnji previs. To pomeni, da je clio zrasel predvsem v prtljažnik.

Renault eco2 za vse motorje

Renaultovim standardom eco2 ustrezata oba bencinska in trije dizelski motorji. Naj spomnimo na pogoje: manj kot 140 gramov CO2 na kilometer vožnje, proizvodnja v skladu z ISO 14001, možnost recikliranja 95 odstotkov vgrajene plastike in vsaj 5 odstotkov vgrajene reciklirane plastike. V bencinskem cliu grand tour sta na izbiro 1,2-litrski 16V motor in turbomotor enake velikosti, oba s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. 1,5-litrski dCi motorji so trije, dva s 5-stopenjskim, najmočnejši pa s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Pričetek prodaje: 11. februar

Osnovna oprema clia grandtour je zaradi poslovnega sodelovanja poimenovana po gorenjski tovarni Elan, nadgrajuje pa jo že ustaljeni dynamique. Ob različnih motorjih je cenovni razpon od 12.140 do 16.680 evrov. Po novem se družinica zdaj lažje odpravi na izlet, saj je prtljažni volumen narasel iz 286 na 439 litrov, po drugi strani pa vozilo s položenim naslonjalom (60/40) nudi več tovornega volumna (do 1277 litrov). Poleg standardne opremljenosti je cliu grandtour možno med ostalim dodati ESP, senzorske brisalce, tempomat z omejevalnikom hitrosti, parkirne senzorje, električno panoramsko steklo, radio s CD strežnikom in platišča iz lahke litine.

Ne spreglejte