Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 7. 2022,
7.52

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

4

Natisni članek

promet promet ceste ceste

Sobota, 30. 7. 2022, 7.52

1 leto, 8 mesecev

Prometni kolaps: to vas čaka na cestah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

4

A2/E61, Karavanke - Ljubljana, priključek Jesenice - zahod, Hrušica; vrtljiva kamera | Foto DARS

Foto: DARS

Zaradi počitnic v nekaterih državah se je promet na slovenskih cestah pričakovano že zgostil. Na mejnih prehodih s Hrvaško so daljše čakalne dobe za osebna vozila na obeh straneh meje, poroča prometnoinformacijski center. Na gorenjski avtocesti je zaprt priključek Jesenice vzhod proti Avstriji. Obvoz proti Kranjski Gori in Jesenicam je preko Lesc.

Ob 19. uri je bil pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg devet kilometrov, proti Sloveniji pa tri kilometre. Alternativna pot je za vozila do 7,5 tone brez priklopnika preko prelaza Ljubelj, za vozila do 7,5 tone in avtobuse pa preko Jezerskega vrha. Za tovorni promet nad 7,5 tone na poti v Avstrijo in Nemčijo je priporočena avtocesta na relaciji Ljubljana- Maribor-Šentilj.

Zastoj je nastal na primorski avtocesti med Postojno in Ljubljano, proti Ljubljani, na posameznih odsekih. Zamuda tam je 1 ura in deset minut.

Gneča je tudi na cestah Izola-Strunjan, Seča-mejni prehod Sečovlje, Šmarje-Dragonja ter pred Starodom in pred Jelšanami proti Hrvaški.

Na štajerski avtocesti pa je oviran promet med Golim Rebrom in Slovenskimi Konjicam proti Mariboru.

Gneča že ves dan 

"Domačine prosimo, naj za smer Jesenice uporabijo izvoz Lesce. Zaprt je uvoz na avtocesto za smer Karavanke na Lipcah," so ob 15. uri sporočili s policijske uprave Kranj. Pred predorom Karavanke je proti Avstriji od osem- do devetkilometrska kolona, proti Sloveniji pa osem kilometrov.

Vozniki osebnih vozil morajo za vstop in izstop iz države čakati na večini mejnih prehodov. Na Gruškovju je za vstop v državo potrebno čakati kar štiri ure, za izstop pa več kot dve uri.

Na mejnih prehodih Obrežje in Rakitovec je za vstop potrebno čakati do ene ure, za izstop pa približno 30 minut. Do 30 minut čakalne dobe za vstop v državo je na mejnih prehodih Jelšane, Slovenska vas in Sočerga, za izstop iz države pa na Metliki, Sočergi in na Žuničih.

Na Vinici in Starodu je čakalna doba pri vstopu in izstopu iz države do ene ure. Do dveh ur čakalne dobe pri izstopu iz države je na prehodih Sečovlje in Jelšane, kar dve uri pa se za izstop čaka na Dragonji.

Začenjajo se tudi dela na obvoznici

Poleg tega se bodo danes začela pripravljalna dela za obnovo severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Tomačevim. Stekla bodo dela na prestavitvi portala elektronskega cestninjenja, zaradi česar bo oviran promet na območju razcepa Zadobrova, saj bo promet tekel po zoženih pasovih.

V prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj vnaprej načrtujejo pot, poskrbijo za tehnično brezhibnost vozila, se pred potjo pozanimajo o stanju na cestah ter vozijo strpno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo.

 Stanje na cestah:

Ne spreglejte