SiolNET. Avtomoto Novice
2,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova pravila razvrščanja na avtocestah v Nemčiji

2,33

termometer

Nemci so dodatno pojasnili razvrščanje na avtocestah v primeru nesreč in zastojev, ki omogočijo učinkovitost reševalnih vozil.

zastoj avtocesta Nemčija Foto: Reuters

Gasilec iz Logatca, ki je Slovence naučil razvrščanja na avtocesti #video


Sistem razvrščanja odvisen od števila prometnih pasov

V Nemčiji so pristojni organi dodatno pojasnili pravilno razvrščanje na avtocestah, ki do zdaj ni bilo povsem natančno določeno, so načrte objavili pri nemškem Autobildu. Na večpasovnih avtocestah se morajo v primeru nesreče vozila na levem voznem pasu postaviti skrajno levo, vozila s preostalih prometnih pasov pa skrajno desno. Pas za reševalna vozila torej nastane na levi tretjini ceste.

Pri štiripasovnih avtocestah, ki sicer predstavljajo le okrog 100 od skupno 13 tisoč avtocestnih kilometrov v Nemčiji, se bodo morali vozniki umakniti skrajno levo oziroma desno ter tako pas za reševalna vozila narediti v sredini ceste.

Glavni krivec za zastoje na nemških avtocestah so velika količina vozil, vzdrževalna oziroma gradbena dela in nesreče. Po podatkih nemškega kluba ADAC lahko od 10 do 20 odstotkov zastojev pripišejo napačnim potezam voznikov, ki na natrpanih avtocestah pripeljejo do povečane gneče.  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin