SiolNET. Avtomoto Novice
0,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Veriga preprečila padec 30 metrov globoko

Neverjetno: vozilo obviselo z mostu le na verigi #video

0,59

termometer

Varnostna veriga na prikolicii je dodatni varnostni element, ki v primeru težav prepreči nekontrolirano gibanje prikolice izven linije avtomobila. Voznik, sopotnik in pes v (ne)srečnem Fordovem pickupu se lahko zahvalijo ravno tej verigi, da so še živi. Fotografije in videoposnetek reševalne službe pa šele prikažejo, kakšno srečo so imeli.

Drama se je dogajala v zvezni državi Idaho na mostu, ki prečka globel Malad na avtocesti številka 84. Zakaj je prišlo do nesreče, še ugotavljajo, a najverjetneje se je prikolica snela s Fordovega poltovornjaka F-350. Voznik je zato izgubil nadzor nad vozilom ravno na napačnem mestu in zapeljal z mostu. Pred 30-metrskim padcem ga ni rešila ograja, temveč veriga, ki služi kot dodatna zaščita pri priklopu prikolice na avto.

Hiter odziv prvega policista na kraju dogodka

Poltovornjak je visel v zraku z mostu le s pomočjo verige, v njem pa sta bila ujeta voznik in njegov sopotnik ter pes. Nesreča se je zgodila le nekaj sekund pred tem, ko je mimo pripeljal policist zvezne države Idaho. Hitro je reagiral in na pomoč poklical ustrezne službe. Reševanje je bilo vse prej kot lahek zalogaj, a policista sta nemudoma viseči poltovornjak zavarovala z dodatnimi verigami.

Gasilci in zdravstveno osebje so se do potniške kabine spustili s pomočjo plezalne vrvi, nato so na varovalno vrv pripeli oba potnika ter rešili še psa. Oba so poslali na pregled v bolnico, a noben nima težjih poškodb. Tudi pes jo je odnesel brez poškodb in že doma čaka na svojega lastnika.

"To je bilo izjemno ekipno delo, ki je zahtevalo hiter odziv in v najlepši možni luči kaže našo zavezanost k usposabljanju vseh reševalnih služb. To se učimo in na to se pripravljamo, toda ko se to dejansko zgodi in so življenja ljudi na nitki, je potrebno skupno sodelovanje," je ob uspešnem reševanju povedal David Neth, policijski poveljnik policije v zvezni državi Idaho.

Reševanje avtomobila z mostu Foto: Zvezna policija Idaho

Reševanje avtomobila z mostu Foto: Zvezna policija Idaho

Reševanje avtomobila z mostu Foto: Zvezna policija Idaho

Reševanje avtomobila z mostu Foto: Zvezna policija Idaho

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin