SiolNET. Avtomoto Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Ne dopust', da ti razpoka pokvari dopust

Oglasno sporočilo

Zakaj se poškodbe na vetrobranskem steklu vašega avtomobila v poletnih mesecih hitreje spremenijo v razpoke?

Manjše poškodbe na vetrobranskem steklu zvezdaste oblike (radi jim rečemo pike ali zvezdice) najpogosteje povzročijo majhni kamenčki izpod koles avtomobilov. Nekatere so tako majhne, da jih brez natančnejšega pregleda težko opazimo.

Svetujemo torej, da pred odhodom na dopust preverite svoje vetrobransko steklo. Takšno poškodbo je namreč mogoče popraviti. In brez skrbi - to lahko opravite tudi tik pred odhodom, saj je rešitev hitra in preprosta. Popravilo pri Carglassu traja namreč le pol ure, na počitnice pa se nato odpravite brez skrbi, saj steklu povrnemo prvotno trdnost.

Carglass

Kaj se zgodi, če pike ne popravimo pravočasno?

Poleti manjše poškodbe hitreje napredujejo v razpoke. Med poletnim dopustom je možnost napredovanja manjših poškodb v večje razpoke še večja zaradi kombinacije:

močnejšega sonca: vetrobransko steklo se na soncu segreje na več kot 50, lahko tudi čez 60 stopinj Celzija,

uporabe klime: ob delovanju klime se notranja stran stekla hitro ohladi, razlika v temperaturi med notranjo in zunanjo površino pa povzroči stres in morebitne manjše poškodbe hitreje napredujejo v razpoke,

vibracij v vožnji po slabše urejenih cestiščih. Kolikokrat ste se že peljali po luknjasti, zaprašeni cesti in stiskali zobe do tiste svoje najljubše, težko dostopne plaže?

Vetrobransko steklo sicer prispeva h karoserijski trdnosti vozila, zato ni zanemarljiv podatek, da že malenkost poškodovano steklo izgubi do 34 odstotkov svoje trdnosti.

Carglass

Če pika napreduje v razpoko, je steklo treba zamenjati

Rešitev pa imamo tudi, ko iz pike nastane razpoka. Menjava vetrobranskega stekla traja približno uro in pol. Z enim klicem prijavite škodo poškodovanega stekla, mi pa uredimo vse potrebno z vašo zavarovalnico in opravimo cenitev škode. Sodelujemo z večino zavarovalnic. Uredimo tudi nadomestno vinjeto, ki ob menjavi ostane na poškodovanem steklu.

Prijazni glasovi našega klicnega centra so na voljo za vsakršna in vsa vprašanja na telefonski številki 082 804 847, rezervacijo termina pa je mogoče opraviti tudi prek spleta na www.carglass.si. In ne pozabite – servis lahko opravimo tudi pri vas doma ali v službi.

Carglass

Želimo vam, da se v tekočem poletju kar se da uspešno izogibate okužbam in poškodbam stekel na avtomobilih. Da bi se izognili obojim, pa imamo za vas nasvet – upoštevajte varnostno razdaljo. Tako v prometu kot v javnosti.

Naročnik oglasne vsebine je Carglass Slovenija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin