Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2017,
15.52

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Vsebino omogoča Opel Southeast Europe

Natisni članek

Družinski Avtomoto nagradna igra advertorial Zafira Opel

Petek, 6. 1. 2017, 15.52

2 meseca, 2 tedna

Opel Zafira vas pelje na izlet

Vsebino omogoča Vsebino omogoča Opel Southeast Europe

Dovolite največjemu Oplovemu družinskemu enoprostorcu, da se popolnoma prikupi vaši družini! Odpeljite se na izlet ter preizkusite njegove prostorske in vozne sposobnosti.

opel | Foto:

Zafira tretje generacije se je najprej imenovala Zafira Tourer (Opel je nekaj časa hkrati s tretjo generacijo prodajal tudi drugo generacijo Zafire). Po novem se spet imenuje preprosto Zafira.

Avtomobil s smislom za družine

opel | Foto:

Izbira pravega družinskega avtomobila je velik projekt, pri katerem moramo upoštevati želje in potrebe vseh družinskih članov ter način življenja, na katerega prisegamo. Pri tem moramo upoštevati več kot le število sedežev in velikost prtljažnika. Pomembno je tudi, kako se v avtomobilu počutimo in kakšno udobje nam ponuja.

Seveda ne smemo zanemariti drugih dejavnikov, ki vplivajo na našo odločitev, s katerim jeklenim konjičkom bomo odslej raziskovali svet: število varnostnih zvezdic, cena, moč motorja in poraba goriva.

Ste kolesarska družina? Potem boste navdušeni nad sistemom FlexFix* za prevoz koles. Ko ga ne uporabljate, lahko FlexFix* potisnete v zadnji odbijač. (* dodatno za doplačilo)

Kaj potrebuje dober družinski avto?

opel | Foto:

Avtomobil, ki ga proizvajalci priporočajo kot družinskega, mora družini zagotavljati občutek domačnosti in udobja. Ko se boste usedli v Zafiro, se boste takoj počutili, kot da sedite v dnevni sobi, saj bodo imeli otroci dovolj prostora za igro in tudi za malce zasebnosti.

V avtomobilu, ki se lahko pohvali s sedmimi sedeži, je toliko prostora kot v pravi igralnici in tako lahko hitro pozabimo na dolgčas med vožnjo. Tega pa vsi, ki smo z družino veliko na poti, še predobro poznamo.

opel | Foto:

Nova Zafira vas bo presenetila s praktičnostjo, udobjem in voznimi občutki. Ugotovili boste, da se ni težko navezati na sopotnika, ki lahko igra več vlog hkrati: lahko je dostavnik, zasilno prenočišče, taksi ali dnevna soba.

Opel Zafira je zelo uporaben avtomobil, saj ima kar sedem prilagodljivih sedežev, pa vendar so njene vozne lastnosti povsem primerljive z avtomobili običajne velikosti.

Z Zafiro na družinski izlet: nekaj predlogov

 Izlet #1: Kranjska Gora

opel | Foto:

Z družino se v tem času lahko odpeljete na nepozaben zimski izlet. Predlagamo smučanje v Kranjski Gori, kjer se po prijetni smuki lahko še malce zabavate na umetnem drsališču med hoteloma Kompas in Ramada Resort Kranjska Gora.

Za izlet boste potrebovali kar nekaj prtljage – smučarsko opremo in opremo za drsanje – ter nekaj toplih oblačil, kar boste z lahkoto spakirali v prostoren prtljažnik Zafire.

Izlet #2: Menina planina

opel | Foto:

Če je vaša družina vezana na izlete, kjer se je mogoče sprehajati z otroškim vozičkom, se tokrat lahko odpravite na potep po Menini planini nad Tuhinjem. Do Doma na Menini planini se lahko pripeljete z avtomobilom in uživate v prelepih izletih ter si privoščite slastno gorsko malico. Celotna planota je prepredena z makadamskimi cestami, ki so prijazne do terenskih vozičkarjev.

Za izlet boste potrebovali dovolj toplih oblačil, toplo pijačo, dobre čevlje in seveda voziček.

Izlet #3: Nočno sankanje na Krvavcu

opel | Foto:

Ni lepšega kot drvenje s sankami po belih strminah. Oborožite se s sankami in odpeljite družino na nočno oziroma večerno sankanje na Krvavec, kjer so za vse ljubitelje snega pripravili terene za zabavo na sankah z družino ali prijatelji.

Za večerno sankanje (za ta namen štirisedežnica Tiha dolina obratuje od 16.30 do 19.00, kabinska žičnica za vrnitev v dolino pa do 20. ure) se je treba predhodno prijaviti. S težko pričakovanim nočnim sankanjem začnejo v soboto, 16.januarja.

Zafira: tudi do štirinožcev prijazen avtomobil

opel | Foto:

Če je med sopotniki v avtomobilu tudi vaš najboljši štirinožni prijatelj, boste z nakupom Zafire lahko poskrbeli tudi za njegovo udobje. Opel Zafira je tudi do psičkov prijazen avtomobil, saj je v prtljažniku dovolj prostora tudi za prevoz kosmatincev, ki ne bodo imeli nobenih težav z dostopnostjo prtljažnika.

Oblika

zafira | Foto:

Sveže oblikovanje nove sedemsedežne Zafire s povsem novo masko in LED-lučmi v obliki dvojnega krila navdušuje z videzom, ki je skladen z vrhunskim nemškim inženiringom. Prenovljena notranjost je svetla, prostorna in vabljiva. Podrobnosti in odlična izdelava poskrbijo, da vrhunski novi materiali, elegantne linije in sedeži resnično izstopajo. Ob doplačilu lahko uživate tudi v dodatni vidljivosti panoramskega vetrobranskega stekla in svetlobi atermičnega panoramskega strešnega okna, ki se čez sprednja sedeža razteza v zadnji del vozila. Oblikovalci so poskrbeli za vrhunsko oblikovane sprednje in zadnje luči LED, ki so na voljo za doplačilo. Te zagotavljajo izjemen videz nove Zafire in znatno izboljšajo vidljivost ponoči.

Vsestranskost

opel | Foto:

Notranjost Zafire lahko prilagodite prevozu potnikov, prtljage ali tovora. Drugo vrsto sedežev spremenite v dva udobna sedeža, s čimer dobite dodaten prostor za kolena in komolce, v sredini pa je oblazinjen naslon za roke. Dodaten prostor zagotavlja občutek potovanja v prvem razredu, za pet sedežev pa preprosto odstranite tretjo vrsto sedežev.

Povezljivost

 | Foto:

Varnost in udobje sta pri družbi Opel vedno na prvem mestu, zato si je za svoje voznike zaželela, da bi imeli vsak trenutek pri roki vse informacije o svojem jeklenem konjičku. Tako je nastal komunikacijski sistem Opel OnStar, ki ga sestavljajo tri vrhunska interaktivna orodja: aplikacija myOpel za pametni telefon, spletni portal myOpel in sistem OnStar v avtomobilu. Sistem osebnega povezovanja in podpore OnStar, ki skrbi za uporabnike vseh 365 dni na leto, s preprostim pritiskom na gumb vsestransko združuje rešitve za brezskrbno mobilnost najvišjega razreda. Omogoča nam pomoč v primeru nesreče, pomoč v primeru kraje vozila, diagnostiko vozila, prenos cilja v navigacijo, upravljanje na daljavo s pomočjo mobilne aplikacije myOpel na pametnem telefonu, večjo varnost s funkcijo klica na pomoč kjerkoli in kadarkoli ter neposreden stik s klicnim centrom v izbranem jeziku.

Dobro počutje

opel | Foto:

Oplov inovativni AirWellness poskrbi za osvežitev notranjosti z eno od dveh prefinjenih dišav – poživljajočo dišavo temnega lesa ali pomirjajočo dišavo zelenega čaja. Z ergonomskimi sedeži, ki imajo certifikat AGR, pa je Opel poskrbel za dobro počutje z vsestransko nastavljivima sprednjima sedežema. Ambientna osvetlitev v žepih vrat ter stropne bralne lučke spredaj in zadaj poskrbijo za prijetno vzdušje.

Zmogljivost

opel | Foto:

Široka ponudba izjemno varčnih nemških pogonskih sklopov poskrbi za energičnost in navor pri vsaki vožnji ter zmanjša stroške za gorivo in popravila. Tako z avtomatskim kot z ročnim menjalnikom nova Zafira z vrhunsko zanesljivostjo prestavlja uglajeno in obenem izjemno natančno. S pritiskom na gumb lahko ob doplačilu pri opremi Innovation s tehnologijo FlexRide prilagodite vozno dinamiko nove Zafire svojim željam. Včasih je tudi največji prtljažnik premajhen in takrat se lahko zanesete na priročno vlečno kljuko in prikolico. Vlečete lahko kar do 1.650 kilogramov. S tehnologijami ECOFLEX in sistemom Start/Stop boste zmanjšali porabo in emisije. Izbirate lahko med štirimi vrstami pogona: bencinskimi in turbodizelskimi motorji ter plinskimi LPG-motorji.

Inovacije

opel zafira | Foto:

Povsem prilagodljiva sprednja žarometa LED zagotavljata izjemno vidljivost za varne nočne vožnje. Na voljo sta za doplačilo pri opremi Edition in standardno pri opremi Innovation. Opel Eye za doplačilo kot najsodobnejši sistem za pomoč vozniku stalno spremlja promet, prepoznava več prometnih znakov kot do zdaj, opozarja na premajhno varnostno razdaljo in na nenamerno zapuščanje prometnega pasu (pri nad 60 kilometri na uro). Spredaj je še eno novo tipalo – radar, ki omogoča sledenje spredaj vozečemu vozilu z enako hitrostjo. Zafira z lučko na zunanjem vzvratnem ogledalu opozarja na mrtvi kot. Za boljši pregled nad območjem za vozilom in varnejšo vzvratno vožnjo pa skrbi vzvratna kamera s prikazom na velikem zaslonu sistema IntelliLink.

Ne spreglejte