SiolNET. Avtomoto Novice
2,99

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Nalet na primorski avtocesti, nastal je 20-kilometrski zastoj

2,99

termometer

ck
Ljubljana-Koper, počivališče Lom, pogled proti Ljubljani Foto: DARS

Na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko pred izvozom Vrhnika v smeri Ljubljane je okoli 14.45 prišlo do naleta vozil, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Promet na primorski avtocesti je med Postojno in Logatcem zdaj sproščen, poroča prometno-informacijski center.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana, se je danes v popoldanskih urah zgodilo več prometnih nesreč na relaciji med Logatcem in Vrhniko pred izvozom Vrhnika v smeri Ljubljane.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da so se na omenjenem odseku zgodile tri prometne nesreče.

Do prve prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, v kateri sta bili udeleženi dve vozili.

Do druge prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v kateri je bilo udeleženih 7 vozil.

Do tretje nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v kateri so bila udeležena tri vozila (dve od treh sta bili udeleženi že vdrugi nesreči). Vsi udeleženci so bili na kraju prometne nesreče preizkušeni z elektronskim indikatorjem alkohola, ki je v vseh primerih ob pravilni uporabi pokazal 0,00 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako se v nesreči ni nihče telesno poškodoval.

Trem povzročiteljem so policisti izdali plačilni naloge.

V nesreči nobena oseba ni bila telesno poškodovana, nastalo pa je za okoli 50 tisoč evrov materialne škode.

Promet je v času opravljanja ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic potekal samo po odstavnem pasu, vozni in prehitevalni pas sta bila zaprta. V tem času je nastal tudi daljši zastoj v dolžini 21 kilometrov. Promet je v celoti stekel okoli 17.20, a so tudi po tem še nastajali zastoji.

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Kritik / 13.09.2019. ob 18:03 +4 0

  Kot po navadi, varnostna razdalja levičarjev (ne politično, ampak tisti, ki stalno vozijo po prehitevalnem pasu) ....

  +4 0
 • MarkJurko / 13.09.2019. ob 22:25 +1 0

  Sem se malo po 19 uri peljal po tej AC. Zavil sem na izvoz za Logatec in od tam naprej po stri cesti, brez kakšnega drena. Ni pa nič čudno, da je toliko nesreč. Vozniki vozijo ko nori, se vrivajo, čeprav nimajo za dolžine avta prostora vmes pa še tipkajo v mobilni telefon. Na čase je slabše kot v norišnici. Ko se kolona ustavi in potem spelje, prideš do točke ko normalno steče promet in do te točke nobene ovire na cesti. Nimam pojma kaj delajo eni.

  +1 0
 • bor955 / 13.09.2019. ob 20:49 +2 - 1

  Zakaj to cesto imenujejo primorska ker nima nobene zveze s primorsko in jo mi na primorskem sploh ne potrebujemo ampak jo uporabljajo samo podivjani ljubljanezarji ko divjajo po njej do smrdljivega portoroža kamor se hodijo namakat v drekasto morje !!

  +2 - 1
delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin