SiolNET. Avtomoto Novice
0,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nedelja na cestah: čakalne dobe na mejnih prehodih

0,70

termometer

Mejni prehod
Foto: STA

Tudi zadnjo avgustovsko nedeljo zaznamujejo čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Najdlje vozniki čakajo na Gruškovju, in sicer več kot dve uri za vstop v Slovenijo. Daljše čakalne dobe so tudi na mejnih prehodih Jelšane in Obrežje, kažejo podatki prometno-informacijskega centra. Na več cestnih odsekih po državi nastajajo zastoji.

Na mejnih prehodih Jelšane in Obrežje vozniki čakajo po uro in pol za vstop v Slovenijo in do pol ure za izstop. Na Dragonji je situacija obrnjena, saj je čakalna doba za vstop v državo do 30 minut, medtem ko je za izstop treba čakati od ene do dveh ur. Čakalne dobe so še na mejnih prehodih Metlika, Ormož, Sečovlje, Slovenska vas in Starod.

Zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji je dolg že pet kilometrov. Proti Kranjski Gori in za lokalni promet je možen izvoz Jesenice vzhod oziroma Lipce, svetujejo na prometno-informacijskem centru.

Na primorski avtocesti od Ljubljane do Vrhnike v smeri Kopra je promet zgoščen, na štajerski avtocesti med Celjem vzhod in Dramljami proti Mariboru pa je nastal polkilometrski zastoj.

Danes sicer do 21. ure, na nekaterih primorskih cestah pa do 22. ure, velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin