Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 7. 2018,
14.12

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,24

24

Natisni članek

Motorist prekršek Policija Prometni radar

Ponedeljek, 23. 7. 2018, 14.12

5 let, 9 mesecev

Motorist po primorski avtocesti vozil 221 km/h #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,24

24

Koprska policista sta med izvajanjem nadzora začela zasledovati motorno kolo brez nameščene registrske tablice. 31-letni Ljubljančan se ni hotel ustaviti in pospešil do hitrosti 221 kilometrov na uro, z več kot dvesto kilometri na uro je vozil tudi po regionalnih cestah. Nabral si je za več kot 3.000 evrov kazni, ostal pa bo tudi brez vozniškega izpita.

Pred policisti bežal z 221 kilometri na uro

Policista Postaje prometne policije Koper sta 18. 7. 2018 ob 8.45 izvajala nadzor cestnega prometa s specialnim vozilom policije z vgrajenim tahografskim videosistemom tipa PROVIDA 2000 na avtocesti A1 od Postojne proti  Kopru. Pri počivališču Studenec sta opazila motorno kolo brez nameščene registrske tablice. Policista sta zapeljala za njim in ga začela zaustavljati, vendar se voznik na znake policistov ni odzival, temveč je hitrost vožnje pospešil na več kot 220 kilometrov na uro. Nato je zapeljal na izvoz Senožeče na regionalno cesto, kjer je s povečano hitrostjo vožnjo nadaljeval proti Sežani. Policista sta na relaciji Senadole-Štorje s hitrostjo več kot 210 kilometrov na uro sledila vozniku motornega kolesa brez nameščene registrske tablice, hitrost motorista pa se nazorno vidi tudi na priloženem posnetku.

Policista sta s predpisanim znakom ponovno zaustavljala voznika, vendar ta znakov ni upošteval in s pospešeno hitrostjo vožnjo nadaljeval do vasi Dane pri Sežani. V Danah pri Sežani je zapeljal na zasebno parkirišče, kjer sta patrulji Postaje prometne policije Koper in Policijske postaje Sežana postavili blokadno mesto. Motorist je zatem zapeljal na zasebno parkirišče z namenom pobega, vendar zaradi ograjenega zasebnega parkirišča vožnje ni mogel nadaljevati.

Policija motorist | Foto: policija Foto: policija

Prepoved vožnje, več kot 3.000 evrov kazni in odvzem vozniškega dovoljenja

Policisti so prek policijskih evidenc potrdili identiteto voznika, 31-letnega Ljubljančana. Pri sebi je imel le prometno dovoljene motornega kolesa, katerega registrske tablice je namenoma pustil doma. Ljubljančan je prekoračil s prometnim pravilom omejeno hitrost na cesti zunaj naselja za 87,28 kilometra na uro, s čimer je kršil določbo 6. točke 6. odstavka 46. člena ZPrCP. Zaradi tega mu je bil izrečen ukrep prepovedi vožnje, dokler sodnik za prekrške ne odloči o odvzemu vozniškega dovoljenja, saj je za omenjeno  prekoračitev predpisana globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk (odvzem vozniškega dovoljenja). Na kraju dogodka mu je bilo na podlagi 76. člena ZMV-1 s potrdilom odvzeto prometno dovoljenje, vozilo pa izločeno iz prometa.

Na kraju ustavitve mu je bil izdan plačilni nalog za kršitve:

-     4.  točka  7.  odstavka  46.  člena  ZPrCP (prekoračitev hitrosti na avtocesti) - 250 evrov in 3 kazenske točke,

-     5. odstavek 16. člena ZPrCP (pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja) - 40 evrov,

-     6. odstavek 18. člena ZMV-1 (predelave na vozilu) - 400 evrov,

-     4.  točka  4.  odstavka 41. člena ZMV-1 (nehomologirane pnevmatike za cestno uporabo) - 400 evrov,

-     5. odstavek 41. čelna ZMV-1 (na vozilu ni imel nameščenih smernikov) - 100 evrov,

-     6.  odstavek 35. člena ZMV-1 (na vozilu ni imel nameščene registrske tablice) - 200 evrov,

-     10. odstavek 101. člena  ZPrCP  (ni  upošteval znakov policistov) - 500 evrov in 5 kazenskih točk.

Izdan mu je bil plačilni nalog 1.890 evrov in osem kazenskih točk ter podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške (1.200 evrov in 18 kazenskih točk).

Ne spreglejte